kronika

Po dveh urah pogrešano našli; zemlja se je udrla šest metrov globoko

13.4.2015 | 07:15 | M. K.

Udori zemlje so značilnost kraškega sveta; tale je lani nastal na območju Poloma na Kočevskem. (Foto: arhiv DL)

Udori zemlje so značilnost kraškega sveta; tale je lani nastal na območju Poloma na Kočevskem. (Foto: arhiv DL)

V Dolenjih Selcah, občina Trebnje, se je včeraj ob 11.18 uri  začela iskalna akcija. V iskanju pogrešane osebe so sodelovali občani, gasilci PGD Dobrnič, Občine, Sela pri Šumberku, vodniki reševalnih psov Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije in Kinološke zveze Slovenije ter policisti, ki so iskalno akcijo vodili. Pogrešano osebo so našli ob 13. uri in jo predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Trebnje.

Udor zemlje

Ob 11.20 je pri Pavlovi vasi, občina Brežice, prišlo do udora zemlje. Jamo velikosti približno dvanajst kvadratnih metrov in globine šest metrov, so ustrezno označili in zavarovali. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Goreli odpadki in suha trava

Sinoči ob 19.52 so ob Mirnopeški cesti v Novem mestu goreli odpadki na divjem odlagališču. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 20.56 so tudi v naselju Vejar v občini Trebnje goreli odpadki na divjem odlagališču. Ogenj se je razširil na podrast. Z gašenjem so začeli krajani, dokončno pa so požar na okoli 100 kvadratnih metrih pogasili gasilci PGD Trebnje in Račje selo.

Zgodba se je ponivla ob 21.58 so v naselju Kerinov Grm, občina Krško, kjer so na površini osmih kvadratnih metrov goreli mešani odpadki. Ogenj so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Že ob 21.54 je pri naselju Preloka v občini Črnomelj gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Preloka so požar na površini okoli pol hektara pogasili.

Ob 20.38 je ob Cesti na Trato v občini Kočevje gorela trava in podrast. Požar na površini okoli pol hektara so pogasili gasilci PGD Kočevje. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

‹ nazaj

Komentarji (1)

17.4.2015Ocenikokoš 
srečno se je tole končalo!je zanimivo da se zemlja kr vgreza.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava