kultura

Mladi zavzeli semiški oder

15.4.2015 | 11:35 | M. Ž., Foto: Tomislav Urh

Foto: Tomislav Urh

Foto: Tomislav Urh

Mladi zavzeli semiški oder

Semič - Na odru semiškega kulturnega centra so se včeraj predstavili mladi gledališčniki, ki so se uvrstili na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Po ogledu šestih območnih srečanj je strokovni spremljevalec Gorazd Žilavec izmed 27 predstav izbral šest najboljših, ki so »kot celostni gledališki izdelek bile najkvalitetnejše in v umetniškem smislu najbolj izstopale«.

Tako so v Semiču nastopile: dramska skupina osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert (Zvezdica zaspanka, Frane Milčinski – Ježek), otroška gledališka skupina osnovne šole Dolenjske Toplice (Kdo je napravil Vidku srajčico, Fran Levstik), gledališka skupina podružnične šole Trebelno (Martin Krpan, Fran Levstik), otroška gledališka skupina osnovne šole Dolenjske Toplice (Skrivnostni gozd, Urška Bučar, Darja Mrvar in učenci), gledališka skupina Okostnjaki osnovne šole Artiče (Okostnjak v omari, Olga Pavšič) in mladinska gledališka skupina osnovne šole XIV. divizije Senovo (Tajnice pri Sinjebradcu, P. Barbier: Improvizacija o Sinjebradcu, priredba: Marcela Ljumović).

Srečanje je strokovno spremljala Simona Zorc Ramovš, poleg sodelujočih skupin in drugih gledalcev pa si si ga ogledali učencev in učiteljev osnovne šole Belokranjskega odreda Semič, so še sporočili iz črnomaljske območne izpostave JSKD.

‹ nazaj

Galerija (18)

Gled skupine 001
Gled skupine 004
Gled skupine 006
Gled skupine foto t urhi007
Gled skupine foto t urhi010
Gled skupine foto t urhi012
Gled skupine foto t urhi015
Gled skupine foto t urhi017
Gled skupine foto t urhi018
Gled skupine foto t urhi022
Gled skupine foto t urhi024
Gled skupine foto t urhi026
Gled skupine foto t urhi027
Gled skupine foto t urhi030
Gled skupine foto t urhi032
Gled skupine foto t urhi035
Gled skupine foto t urhi037
Gled skupine foto t urhi039

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava