kronika

Iztok Flis umora gostilničarja Vlada Pinteriča ni priznal

16.4.2015 | 07:30 | J. A.

Iztok Flis (Foto: J. A.)

Iztok Flis (Foto: J. A.)

Obtoženčev odvetnik Bojan Klakočar (Foto: J. A.)

Obtoženčev odvetnik Bojan Klakočar (Foto: J. A.)

Tožilec Bogdan Matjašič (Foto: J. A.)

Tožilec Bogdan Matjašič (Foto: J. A.)

Krško - Lanskega 12. julija je zaradi strela v glavo v Dolenji vasi pri Krškem umrl 67-letni gostilničar Vlado Pinterič. V začetku oktobra so zaradi suma, da ga je ustrelil 45-letni Iztok Flis iz Brestanice, osumljenca priprli, včeraj pa je prvič sedel na zatožno klop krškega sodišča.

Tožilec Bogdan Matjašič je povedal, da se mu poleg umora očita še: nedovoljen promet in posest orožja ter eksploziva in dve kaznivi dejanji goljufije, v prvem primeru naj bi si izposodil tisoč evrov, ki jih ni vrnil, v drugem pa je posekal les za drva, lastniku pa naj ne bi plačal dogovorjenih 5.700 evrov.

Predlagal je zaporne kazni, in sicer za umor 22 let, za posest eksploziva eno leto, za predelano pištolo 8 mesecev, za goljufiji pa tri in šest mesecev zapora.

»Umora sploh ne priznam, tudi goljufij ne, posest eksploziva in orožja pa priznam, vendar menim, da v tem primeru ne gre za dve kaznivi dejanji, ampak eno,« je povedal Flis, ki je na sodišče iz pripora prišel v spremstvu pravosodnih policistov.

Ker je njegov odvetnik Bojan Klakočar predlagal izločitev nekaterih dokazov, je sodnik Gojmir Pešec določil datum za nadaljevanje predobravnalnega naroka po prvomajskih praznikih, sojenje pa naj bi se začelo 7. maja.

‹ nazaj

Komentarji (3)

16.4.2015 3 (3) (0)Ocenikreni 
Pa ta res misli, da se bo zmazal? Kdor ga pozna ve kolk je ura, al?
17.4.2015–2 (0) (2)OceniMujo iz Harkanovca 
V bivši Jugi je vsak priznal,katerega so izbrali.
17.4.2015 1 (1) (0)Ocenitinccek 
meni izgleda kot plišasti medvedek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava