Zmaga Celju, drugo in tretje mesto Novemu mestu

16.4.2015 | 17:00

Zmaga Celju, drugo in tretje mesto Novemu mestu
Zmaga Celju, drugo in tretje mesto Novemu mestu

Novo mesto - V Športni dvorani Leona Štuklja so včeraj s slovesnostjo zaključili državno tekmovanje kemijskih tehnikov in srečanje mladih kemikov, je sporočila Janja Florjančič. Tekmovalci so svoje znanje in spretnosti pokazali v laboratorijih, prihajali pa so iz štirih šol: Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše; Šolskega centra Ljubljana oz. Srednje strojne in kemijske šole; Šolskega centra Celje oz. Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ter iz Šolskega centra Novo mesto oz. Srednje zdravstvene in kemijske šole.

Prvo mesto je na t.i. kemijadi osvojil Peter Robič iz celjske šole, drugo je bil Lovro Klobučar iz novomeške, tretje mesto pa si delita Pia Kržan iz novomeške kemijske šole in Žan Bevcar iz celjske.

Prireditev je s svojim govorom zaokrožila ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole na Šolskem centru Novo mesto Damjana Papež.

»Ob sproščenem vodenju, popestrenem z glasbenimi in plesnimi točkami, kjer so sodelovali dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole, so tekmovalci pokazali, koliko znanja in spretnosti je potrebno vpeti v kemijsko stroko,« pravi Florjančičeva in dodaja, so obiskovalcem predstavili tudi Novo mesto, ki praznuje 650-letnico ustanovitve. »Po sproščenih športnih aktivnostih in kosilu so se nasmejali, se zabavali in ugotovili, da je tudi letošnje druženje vsem omogočilo lepo preživet dan, prežet z izmenjavo izkušenj,« je zaključila.

M. M., foto: Srednja zdravstvena in kemijska šola

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava