dolenjska

Načrtovane prometne zapore Glavnega trga ta mesec še ne bo

16.4.2015 | 12:00 | M. M.

Snega ni več, parkirani avtomobili ostajajo... (Foto: B. B., arhiv DL)

Snega ni več, parkirani avtomobili ostajajo... (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Vstopamo v drugo polovico aprila, ko naj bi po napovedih mestne občine Novo mesto zaživela predvidena in začasna prometna zapora dela Glavnega trga v Novem mestu. A, kot kaže, bo promet skozi mestno jedro še nekaj časa tekel po starem.

Z občine so za Dolenjski list potrdili le, da zapore ta mesec zagotovo še ne bo. Zapletlo naj bi se s soglasjem Direkcije za ceste glede spremembe prometnega režima na Kandijski cesti, ki je, kot je znano, državna prometnica.

Občina je novo poskusno ureditev po režimu, ki ga predvideva konservatorski načrt za prenovo mestnega jedra, prvič napovedala za čas med 9. in 29. marcem, konec februarja pa so jo prestavili na april, in sedaj še za nedoločen čas.

‹ nazaj

Komentarji (22)

16.4.2015—   (1) (1)OceniGlas razuma 
Kup visoko strokovno podkovanih je staknilo glave in odločilo, da kar tako malo za hec zapre sem pa tja kakšno cesto. Še dobro, da niso vse niti v njihovih rokah, čeprav tega do sedaj niti sami niso vedeli. Se iz vrha slabo vidi dol pa so zgleda pozabili, da niso edini na svetu.
16.4.2015Ocenicicamica 
No direktorica občinske uprava, kdo je kriv za to blamažo? Imate premalo strokovne delavce ali jih je morda premalo? Okrogle mize in bla bla, za soglasje ni pa nihče vprašal pravočasno. Je bila za ta scenarij izdelana kakšna študija prometa?
16.4.2015 2 (3) (1)OceniIvan 
Če se Združeni Lenuhi odločijo, da bodo cesto zaprli potem je mnenje stanovalcev in lastnikov objektov nepomembno.
16.4.2015Ocenimiha 
A M A T E R J I ... škoda
17.4.2015–1 (0) (1)Ocenianarhija 
Zaprli da bi ?!! A res že vsak lahko počne kar hoče ?
17.4.2015—   (1) (1)Oceniimago 
v vseh normalnih civilizacijah, v vseh normalnih mestih kjer "rovtarji" iz okolice nimajo večjo moč kot večina volivcev, ki so izglasovali župana, ki je obljubil zaprtje, so glavni mestni trgi zaprti, PIKA. vsaj od mladinske knjige do rozmanove mora biti trg in ne cesta.
17.4.2015—   (1) (1)Ocenizmago 
večina ljudi ni volila tega župana to je prvo kot prvo. drugo jst nisem noben rovtar in sem proti zaprtju trga, kljub temu da v mesto hodim peš. z zaprtjem mesta bomo imeli prometni kaos.
17.4.2015OceniJanj 
Saj trg ne bodo zaprli. Če že nisi rovtar pač zgolj razmišljaš tako. Trg ne bo zaprt, ampak samo spremenjen prometni režim. Kdor je proti omejitvi prometa skozi zgodovinsko jedro mesta, ne more biti nič drugega kot zaplankan zapečkar, ki se mora pač vedno pripeljati povsod malo avto pokazat, pa do šanka na špricar. In ja; večina volivcev je izglasovala novega župana. Tudi tukaj malo po rovtarsko.
17.4.2015 1 (1) (0)OceniPreganjavica? 
@imago. Kakšne frustracije pa tebe težijo? Zaprtja ne bo zaradi državne Direkcije za ceste, tebe pa kar "rovtarji" preganjajo? Jih pogosto slišiš v svoji glavi? Ampak v nečem imaš pa prav. Res se Novo mesto ne ponaša s kakšno pretirano civilizacijo. Civilizirani ljudje namreč nikoli ne bi svojemu sosedu rekli "rovtar" samo zato, ker živi kilometer od njega.
17.4.2015 1 (1) (0)OceniPreganjavica? 
Sicer pa zanimivo. Zagovorniki zaprtja drugače misleče kar po tekočem traku zmerjajo z "rovtarji", "zaplankanimi zapečkarji" in podobnimi pridobitvami civilizacije. Po videnem se sprašujem, s katerim folkom potem dejansko je nekaj narobe. Res z nasprotniki zaprtja?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava