Rogina se vrača na kolo

16.4.2015 | 19:30

Posledice grdega padca v Umagu... (Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL)

Posledice grdega padca v Umagu... (Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL)

Novo mesto - Vodstvo kolesarskega kluba Adria Mobil je sporočilo, da se po poškodbi na tekmovanja vrača kapetan Radoslav Rogina. Odsoten je bil od začetka marca, ko je padel v zaključku dirke »Trofej Umag«. Rogina se bo pridružil ekipi že ta konec tedna na dveh dirkah od Beograda do Banje Luke.

Po veliki zmagi Marka Kumpa na GP Adria Mobil pred štirinajstimi dnevi se ekipa odpravlja na dve dirki druge kategorije Beograd – Banja Luka. Prva dirka bo potekala od srbske prestolnice do Brčkega, druga pa od Tesliča do Banja Luke. Dirki služita le za pripravo na dirko Po Hrvaški, ki jo po dolgih letih organizira nekdanji poklicni kolesar Vladimir Miholjevič. Potekala bo od Makarske do Zagreba, in sicer od 22. do 26. aprila. Dirko prve kategorije bo prenašal Eurosport, zato bodo imeli novomeški kolesarji lepo priložnost, da se predstavijo širši publiki. Po dolgem času bo ekipa nastopila v popolni postavi, kajti Rogina se vrača po poškodbi. Pred dirko je dejal: »Komaj sem dočakal, da spet lahko dirkam. Zavedam se, da ne bo lahko. Pavza, ki sem jo naredil, je najdaljša v moji karieri. Za sabo imam štiri tedne treningov, a le zadnjih deset dni sem na kolesu lahko treniral brez omejitev in težav. Vsak dan se počutim bolje, ampak šele dirka bo pokazala, kje sem in koliko mi še manjka«.

»Na dirke odhajamo optimistični. Veseli me, da smo ponovno kompletni. Verjamem, da Kump lahko zmaga kakšnood etap in da se bo Primož Roglič enakovredno kosal z najboljšimi za skupno zmago,« pa je pred odhodom dodal trener Boštjan Mervar.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava