V dveh nesrečah trije ranjeni

17.4.2015 | 07:05

V dveh nesrečah trije ranjeni

Pri naselju Dobrava pri Škocjanu je voznik osebnega vozila včeraj nekaj minut pred sedmo zjutraj zapeljal s ceste. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so voznika oskrbeli na kraju nesreče in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so pomagali poškodovanemu, postavili avto na cesto in odklopili akumulator.

Ob 17.17 uri sta se v ulici Cesta oktobrskih žrtev v Šentjerneju zaleteli dve osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorje, odstranili vozila s ceste in počistili razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto dve poškodovani osebi.

Gorelo v gozdu

Ob 17.42 je zagorelo v gozdu ob cesti med Repčami in Gorenjim Vrhom, občina Trebnje. Gasilci PGD Vrhtrebnje in Dobrnič so pogasili gorečo podrast in listje na površini 400 kvadratnih metrov. Posebne škode ni.

Drevo na cesti

Ob 17.34 je podrto drevo oviralo promet na cesti med Poljanami in Radno vasjo, občina Mokronog-Trebelno. Za odstranitev so poskrbeli dežurni delavci Komunale Trebnje.

V potoku našel bombo

Ob 13.22 je pri izlivu Bršljinskega potoka v reko Krko, na Medičevi ulici v Novem mestu, ribič našel neznano eksplozivno telo. Pripadnika Državne enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta odstranila ročno bombo, ostanek iz druge svetovne vojne, nemške izdelave in jo odpeljala v ustrezno skladišče.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava