Za novo ravnateljico izglasovali Renato Zupanc Grom

17.4.2015 | 09:40

Renata Zupanc Grom. (Foto: L. M.)

Renata Zupanc Grom. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Sinoči je svet zavoda OŠ Šentjernej glasoval o ravnateljici šole. Člani so izbirali med dvema kandidatkama: sedanjo vršilko dolžnosti mag. Renato Zupanc Grom, ki prihaja iz Novega mesta, in pomočnico ravnateljice na šoli in prof. razrednega pouka, domačinko Natašo Bregar.

Šest glasov podpore

Večjo podporo je dobila Zupanc Gromova, in sicer je šest članov glasovalo za, štirje proti, eden se je vzdržal. Za Bregarjevo so bili štirje za, šest proti, eden se je vzdržal.

Kot pravi predsednik sveta zavoda Dušan Špilar, so vso dokumentacijo že poslali na ministrstvo za šolstvo, saj mora sedaj v roku meseca dni šolski minister podati mnenje k izbrani kandidatki. Potem bo znova sklicana seja sveta zavoda šole, na kateri bo odločilno glasovanje o novi ravnateljici. Ta bo imenovana za mandatno obdobje petih let, in sicer od 1. septembra 2015 do 31. avgusta 2020. Špilar pričakuje, da naj bi se - če bo potekalo vse gladko - postopek imenovanja nove ravnateljice zaključil v drugi polovici meseca maja.

Izid glasovanja je za nekatere presenečenje, spet za druge ne. Vedelo se je, da bo glasovanje tesno. In kakšne podpore sta bili kandidatki deležni pri ustanovitelju zavoda, to je občinskem svetu, učiteljskem zboru in svetu staršev, kjer sta se obe tudi predstavili?

In kdo je sinoči odločal v 11-članskem svetu zavoda OŠ Šentjernej? Predstavniki ustanovitelja so: Aleš Medle, Patricija Pavlič in Tomaž Rešetič; predstavniki staršev: Lidija Lampe, Dušan Špilar in Sabina Krnc; ter predstavniki zaposlenih: Maja Cirnski, Martina Dolar, Jožica Kocjan, Vanja Turk in Mojca Kruh. Člani so imenovani za dobro štirih let, kar pomeni do februarja 2019.

Na OS je pozitivno mnenje prejela domačinka Nataša Bregar (od 18 prisotnih svetnikov je prejela 16 glasov, pri Zupanc Gromovi pa jih je bilo 9 za in 9 proti). Svet staršev je po glasovanju podal pozitivno mnenje Zupanc Gromovi, za kandidatko Natašo Bregar ni podal mnenja. Pri učiteljskem zboru sta obe kandidatki dobili enako število glasov, po 31 glasov.

V Šentjerneju upajo, da se afera z izborom ravnateljice osnovne šole po dveh letih končno le bliža k razpletu.

L. Markelj

Komentarji (2)

17.4.2015 3   (4)   (1)   Ocenisola 
Naj se končna ta zgodba. Je pač treba priznati, da je mag. Zupanc Gromova zelo dobra ravnateljica.
18.4.2015OceniBralec 
Čestitke go.Grom!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava