dolenjska

Krkaši te dni v tesnem stiku s starejšimi in varovanci VDC

17.4.2015 | 13:40 | M. M., foto: Krka

Kuharska delavnica v VDC Novo mesto

Kuharska delavnica v VDC Novo mesto

Zbiranje potrebščin v Krškem

Zbiranje potrebščin v Krškem

Novo mesto - Z jutrišnjim dnevom odprtih vrat se bo zaključil letošnji, sicer že četrti Krkin Teden humanosti in prostovoljstva, o čemer smo že poročali. V teh dneh so krkaši nadaljevali z zbiranjem oblačil, potrebščin ter hrane za male živali, ki jih bodo na različnih lokacijah Krke po Sloveniji zbirali vse do danes. Njihovi prostovoljci so tako v Ljubljani, Novem mestu kot tudi v Ljutomeru darovali kri, kot je v začetku akcije to storil predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič, ter pomagali na Rdečem križu.

V sredo in včeraj so se krkaši družili s stanovalci kar 23 domov starejših občanov po vsej Sloveniji, med drugimi v Črnomlju, Brežicah, Metliki, Kočevju in Sevnici. »Pomagali smo jim pri dnevnih opravilih, kot so pomoč pri hranjenju, sprehodi, branje, različne delavnice in druge prostočasne dejavnosti, zato da bi bil njihov vsakdan še bolj prijeten. Ponekod smo jim pripravili tudi kulturni program. V prihodnjih dneh bomo krkaši obiskali še druge domove po Sloveniji, skupaj v tem tednu 31 domov,« je sporočila Krkina predstavnica za odnose z javnostmi Elvira Medved.

V novomeškem varstveno-delovnem centru so včeraj za varovance organizirali kuharsko delavnico, na kateri so skupaj s prostovoljci skuhali odlično obaro, carski praženec in pripravili okusne sadne smutije. Otrokom v Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca v Ljubljani so predstavili tuje dežele, v katerih posluje Krka, v Mladinskem domu Malči Beličeve pa so dan prej organizirali zanimivo delavnico o čebelarstvu, včeraj popoldan pa so se mladi tam lahko udeležili še potapljaške delavnice. »Naši prostovoljci pa so danes svoj čas namenili tudi živalim: v Društvu za zaščito konj in ostalih živali v Velenju so pomagali pri oskrbi konj,« je včeraj še dodala Elvira Medved.

‹ nazaj

Galerija (9)

Krvodajalci v Ljubljani
MePZ Krka, prostovoljci v DSO NM
Prostovoljci v Domu Malči Beličeve
Prostovoljci v DSO Bežigrad
V DSO Kranj
Pihalni orkester Krka v DSO Bokalci
VDC Novo mesto: kuharska delavnica
Zbiranje potrebščin v Krškem
Zbiranje potrebščin za RK Ljubljana

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava