kočevsko-ribniško

Kočevci gostili indijskega veleposlanika

17.4.2015 | 15:15 | M. M., foto: občina Kočevje

Kočevci gostili indijskega veleposlanika
Kočevci gostili indijskega veleposlanika
Kočevci gostili indijskega veleposlanika

Kočevje - Včeraj je Kočevje obiskal veleposlanik Indije v Sloveniji. Njegova ekscelenca gospod Sarvajit Chakravarti se je indijski zunanji službi pridružil leta 1979, v Sloveniji službuje od leta 2013, prej pa je bil med drugim na indijskih predstavništvih v Madridu, Haagu, Moskvi, Bruslju in Milanu. Štiriurni obisk Kočevja je bil namenjen navezovanju stikov in ustvarjanju možnosti povezovanja Kočevja in Indije na področjih izobraževanja in kulture, s poudarkom na poslovnem sodelovanju, so sporočili iz kočevske občine.

»Slednjega Indijci vidijo v strateškem partnerstvu, velikih investicijskih možnostih, neomejenih možnostih uvoznega in izvoznega potenciala, posebnih sejemskih predstavitvah ter nenazadnje sodelovanje med mesti in regijami Slovenije in Indije,« je dodala predstavnica za odnose z javnostmi na kočevski občini Vesna Malnar Memedovič.

Veleposlanika je v Turističnem kompleksu Jezero sprejel župan dr. Vladimir Prebilič, s katerim sta skupaj z delegacijo obiskala dve kočevski podjetji, in sicer Kolektor, vodilnega proizvajalca komutatorjev na svetu, ki ima svojo poslovalnico tudi pri nas, ter mednarodno uveljavljeno podjetje Intersocks, vodilnega svetovnega proizvajalca nogavic, ki ima v Kočevju del svoje proizvodnje. Kočevci še dodajajo, da je bil gost »nad Kočevjem navdušen in z bogatim obiskom nadvse zadovoljen.«

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.4.2015 1 (1) (0)Ocenivariolog 
Kočevje in Indija imajo eno veliko skupno točko - nasilje. Občina Kočevje je pod županovanjem Prebiča bila v lanskem letu proglašena za najbolj nasilno mesto v Sloveniji (http://podcrto.si/nasilje-v-sloveniji-zakaj-je-kocevje-najbolj-nasilno-mesto), Indija pa posebno v zadnjih letih zaradi hudega nasilja nad ženskami (brutalna množična posilstva) kraljuje v medijskem prostoru po tovrstni tematiki. Namesto, da bi se Prebilič sestajal z veleposlaniki držav, ki imajo poskrbljeno zgledno za javno varnost in bi se lahko pozanimal, kako postopati na tem področju civilizirano, pravno in učinkovito in ne njegove neumnosti o neustavnih policijskih urah, represiji itd., tega ne stori.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava