V prometni nesreči hudo poškodovana voznica in voznik

17.4.2015 | 12:50

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Šentjernejski policisti so bili včeraj nekaj po 17. uri obveščeni o prometni nesreči v Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah policistov je 81-letni voznik avtomobila iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 20-letna voznica. V nesreči sta se huje poškodovala oba. 25-letna potnica v vozilu 20-letnice je bila v trčenju lažje poškodovana. Vse poškodovane so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti okoliščine oziroma vzrok prometne nesreče še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, danes poročajo s PU Novo mesto.

Hudo poškodovan tudi voznik mopeda

O prometni nesreči v kraju Gorica pri Raztezu so bili sinoči okoli 19. ure obveščeni krški policisti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, padel in se huje poškodoval. Poškodovanega voznika so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Poškodovan traktorist

V minuli noči se je zgodila prometna nesreče v Glogovem Brodu. Brežiški policisti so ugotovili, da je 22-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in se s traktorjem prevrnil. Lažje poškodovanega moškega so oskrbeli v bolnišnici. Policisti so mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vozila pijana in brez veljavnega dovoljenja

Trebanjski policisti so včeraj nekaj po 7. uri pri Trebnjem ustavili voznika dostavnega vozila, ki je v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 km /h, vozil 71 km/h. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. 29-letni kršitelj je imel 0,94 grama alkohola na kilogram krvi. Dostavno vozilo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti Policijske postaje Črnomelj pa so danes zjutraj, nekaj po 6. uri, v Črnomlju ustavili voznika Renault clia. Med postopkom so ugotovili, da tudi ob nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligrama alkohola (1,31 g/kg). Avtomobil so mu zaradi kršitev začasno zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava