mladi dopisnik

Mehurčki na ogledu znamenitosti Novega mesta

17.4.2015 | 13:35 | Alenka Jeglič, vzg. predšolskih otrok v skupini Čebelic

Mehurčki na ogledu znamenitosti Novega mesta
Mehurčki na ogledu znamenitosti Novega mesta

Novo mesto - V znamenju 650 - letnice Novega mesta, ki jo praznujemo v teh dneh, smo se v enoti Mehurčkov odločili, da se bomo odpravili na pohajkovanje po starem delu Novega mesta.

Najmlajši otroci iz skupine Čebelic smo naš pohod udejanili v tednu pred velikonočnimi prazniki. Na poti smo najprej srečali kip Leona Štuklja, ki krasi Kandijsko križišče. Otrokom smo razložile, kako pomemben telovadec je bil gospod Leon Štukelj in nato nadaljevali pot po starem mostu. Na koncu mostu se nam je prijazno nasmehnila čajarna, kjer se ljudje zbirajo in kramljajo ob domačih čajih brez drugih sodobnih komunikacij. Ogledali smo si tudi, kje je glasbena šola Marjana Kozine, kjer se učijo bodoči glasbeniki.

Z zanimanjem smo si pogledali knjigarno, mestno hišo Rotovž ter slaščičarno. Na klopeh, ki stojijo v jedru mesta, smo se okrepčali z malico. Nato smo se odpravili še na tržnico, kjer so bili otroci navdušeni nad izdelki domače obrti. Z novimi znanji in doživetji smo se odpravili nazaj v vrtec.

Otroci iz skupine Mehurčkov pa so se prav tako odpravili v mesto prav na dan 650 - letnice Novega mesta. Po ulici Breg so se odpravili proti cerkvi na Kapitlju ter odšli na ogled Dolenjskega muzeja, ki je imel dan odprtih vrat. Ogledali so si, kakšno je bilo življenje v starih časih v Novem mestu: videli so, kako so bili oblečeni športniki, policisti, tekači in kakšna je bila moda v tistih časih. Gospa jim je pokazala tudi grb Novega mesta – ustanovitelja Rudolfa ter povedala nekaj besed o njem. Videli so tudi razne posode, ki so jih uporabljali za prinašanje vode. Otroci so z zanimanjem poslušali in zagotovo kaj novega izvedeli o Novem mestu.

Po ogledu so se odpravili nazaj v vrtec, polni novih informacij in navdušeni nad stvarmi, ki nam jih ponuja naše Novo mesto.

‹ nazaj

Galerija (11)

Mehurcki - 01
Mehurcki - 02
Mehurcki - 03
Mehurcki - 04
Mehurcki - 05
Mehurcki - 06
Mehurcki - 07
Mehurcki - 08
Mehurcki - 09
Mehurcki - 10
Mehurcki - 11

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava