košarka

V Novem mestu veliki derbi med Krko in Olimpijo

18.4.2015 | 08:25 | KZS; M. K.

Foto: arhiv; B. B.

Foto: arhiv; B. B.

Novo mesto - Košarkarji Lige Telemach bodo danes zaigrali na tekmah 7. kola drugega dela. Oči bodo uprte na Dolenjsko, kjer bo na večnem derbiju pri Krki gostovala Union Olimpija. Tekmo, ki se bo začela ob 18.15, bo moč v neposrednem prenosu spremljati tudi na TV Slovenija.

Ob 19. uri se bo v ligi za prvaka nato začelo srečanje med Tajfunom in Rogaško, uro za tem pa še tekma med Zlatorogom in Grosbasketom. V Laškem bo gostovala tudi ekipa Košarkarske zveze Slovenije, ki bo poskrbela za spletni prenos.

V ligi za obstanek bosta medtem isti dan potekali dve tekmi. Na Polzeli bodo Hopsi ob 19. uri gostili Elektro, uro za tem pa bo na Obali pri Portorožu gostoval Šenčur Gorenjska gradbena družba.

Džikić: Pripravljeni smo na trdo tekmo

Aleksandar Džikić, trener Krke, pred drevišnjo tekmo pravi: "Prva tekma je bila odločena z zadnjim metom. Bili smo zelo blizu zmage, a nismo uspeli. Odlično predstavo sta takrat prikazala Omić in Prepelič. Menjava trenerja je profilirala nosilce njihove igre. Minute v igri in število porabljenih žog v napadu zelo jasno izločijo štiri igralce, vendar pa je zelo pomembno zaustaviti tudi igralce iz ozadja, ker bo pomembna vsaka posest žoge. Pričakujemo trdo tekmo z veliko borbe pod košema. Mi smo na to pripravljeni, pričakujemo pa, da bo tudi Olimpija."

Memi Bečirović, trener Uniona Olimpije: "Na derbiju Lige Telemach ni favorita. Čaka nas težka tekma, ne glede na naše visoke zmage za razliko od Krkinih. A vsi dobro vemo, da vsaka tekma šteje zase. Pričakujem težko srečanje, katerega upam, da bomo dobro odigrali in prekinili črno tradicijo porazov v Novem mestu. Srečnejša ekipa in tista, ki bo imela boljšo dnevno formo, bo zmagala."

‹ nazaj

Komentarji (1)

18.4.2015–1 (0) (1)OceniUncle Albert 
veliki derbi se bo, v primeru slabega vremena, odvijal v veliki dvorani prostovoljnega gasilskega društva Podlipnik. Vljudno vabljeni :D

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava