FOTO: Belimed bo zaposlil okoli 70 ljudi

18.4.2015 | 14:10

Prvo skupino obiskovalcev je po podjetju vodil tehnični direktor Tomaž Roblek.

Prvo skupino obiskovalcev je po podjetju vodil tehnični direktor Tomaž Roblek.

FOTO: Belimed bo zaposlil okoli 70 ljudi
FOTO: Belimed bo zaposlil okoli 70 ljudi

Grosuplje - Grosupeljska družba Belimed je danes v svoje prostore povabila vse, ki jih zanima njihova proizvodnja. Dan odprtih vrat je bil še posebej namenjen srednješolcem zaključnih letnikov tehniških šol in študentom tehniških fakultet, kajti v letošnjem in prihodnjem letu nameravajo na novo zaposliti kar okoli 70 ljudi s tehničnega področja (programerje in operaterje CNC, tehnologe, konstruktorje, varilce, brusilce).

Belimed je vodilni proizvajalec vrhunske pomivalne in termodezinfekcijske tehnike na področju medicine, farmacije in laboratorijev, ki večino svojih izdelkov izvozi. Je sistemski ponudnik visotehnoloških rešitev in za svoje kupce razvija in proizvaja napredne in inovativne produkte.

Kot je med vodenim ogledom proizvodnje povedal tehnični direktor Tomaž Roblek, nekateri stroji, gre predvsem za tiste, ki so namenjeni za farmacijo, od ideje do zagona potrebujejo tudi devet in več mesecev dela, vključno s testiranji in montažo.

"Delujemo v sklopu skupine Belimed, ki ima štiri proizvodna in 11 prodajnih podjetij. V sklopu poenotenja proizvodnje je skupina sprejela nekaj ukrepov, med drugimi tudi tega, da se proizvodnja medicinske opreme strojev iz Nemčije in dveh proizvodnih obratov v Švici koncentrira v Grosupljem, farmacevtska oprema pa se seli na lokacijo v Nemčiji," je razlog za povečanje števila zaposlenih predstavil Roblek.

Na dnevu odprtih vrat so zaposleni v Belimedu svoje delo predstavili predvsem tistim, ki razmišljajo o zaposlitvi pri njih, prišli pa so tudi domačini in družinski člani zaposlenih, da so videli, kaj pravzaprav delajo v tem podjetju.

Več o dnevu odprtih vrat v Belimedu v tiskani številki Dolenjskega lista.

Fotografije in tekst: J. A.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava