kočevsko-ribniško

Jubilejna skupščina GZ Kočevje

18.4.2015 | 17:35 | M. L.-S.

Jubilejna skupščina Gasilske zveze Kočevje (Foto: M. L.-S)

Jubilejna skupščina Gasilske zveze Kočevje (Foto: M. L.-S)

Kočevje - V restavraciji Marof v Kočevju je včeraj potekala redna letna skupščina Gasilske zveze Kočevje, ki pa je bila letos jubilejna. GZ Kočevje namreč letos obhaja 60 let delovanja.

Jubilejne skupščine se je udeležilo preko 100 gasilcev - članov GZ Kočevje in predstavnikov gasilcev od drugod, tudi iz sosednje Hrvaške, s katerimi kočevski gasilci že vrsto let sodelujejo. Kot je povedal predsednik GZ Kočevje Anton Fajfar, so lani realizirali zastavljeni program. Pripravili so tudi Dolgoročni program razvoja gasilstva v občini Kočevje za obdobje 2014 do 2020, ki jim omogoča, da bodo letos od občine Kočevje prejeli 266.325 evrov, kar je 30 odst. več, kot so planirali lani, ko so prejeli skupno 210.976 evrov, od katerih je bilo 15.426 evrov iz donacij.

Lani so posebno pozornost namenili tudi izboljšanju operativne pripravljenosti. Izvedli so preko 130 zdravstvenih pregledov gasilcev samo v občini Kočevje, kar je, kot je povedal Fajfar, velik napredek v njihovi gasilski zvezi pri izvajanju javne gasilske službe.

Velikih požarov lani niso imeli, tudi ni bilo potrebe, da bi njihove operativne enote v večji meri sodelovale pri odpravljanju posledic žledoloma, prav tako pa so tudi večkratne poplave zaobšle njihova intervencijska območja. So pa imeli lani skupno 114 intervencij, kar je nekaj več kot leto prej.

Letos jih poleg začetka investiranja v obnovo težjih gasilskih vozil čaka tudi proslavitev 60. jubileja GZ Kočevje. Jubilej bodo proslavili 29. avgusta z gasilskim mimohodom po Kočevju in slavnostno akademijo. Sicer pa jim bo lansko leto ostalo v lepem spominu, saj so članice B ekipe PGD Dolga vas-Kočevje z osvojitvijo naslova državnih prvakinj na državnem tekmovanju za memorial Matevža Haceta GZ Kočevje prinesle enega največjih tekmovalnih uspehov v vsej njeni 60-letni zgodovini delovanja.

‹ nazaj

Galerija (7)

GZpom004
GZpom005
GZpom006
GZpom007
GZpom008
GZpom009
GZpom010

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava