kultura

Ajda je s pesmijo pozdravila pomlad

19.4.2015 | 09:50 | Besedilo in foto: L. Markelj

Mešani pevski zbor Ajda Orehovica Šentjernej pod vodstvom Nine Šalamon

Mešani pevski zbor Ajda Orehovica Šentjernej pod vodstvom Nine Šalamon

Šentjernej - Mešani pevski zbor Ajda Orehovica Šentjernej je sinoči v Kulturnem centru Primoža Trubarja povabil na že tradicionalni koncert z naslovom Pozdrav pomladi. Pevci, ki so se potrudili in pripravili bogat program in prijeten večer, so bili najbolj veseli polne dvorane ljubiteljev petja in glasbe.

Klapa Carolo

Klapa Carolo

Rdeča nit koncerta je bila tokrat slovenska zabavna glasba, zbor, ki ga – kot pred leti – spet vodi zborovodkinja Nina Šalamon, pa je v prvem delu postregel tudi s priredbami slovenskih ljudskih pesmi. Večer pa je bil razgiban in zanimiv, saj so nastopili tudi zanimivi gostje: iz Karlovca klapa Carolo, ki je med drugim občinstvo navdušila z dalmatinskimi pesmimi, ter dekliška pevska skupina Mesečina z Bučke. Z recitacijami je dogodek obogatila Eva Krštinc.

Mešani pevski zbor Ajda, ki združuje pevce zlasti iz Orehovice, Šentjerneja in okoliških vasi, prispeva k bogatemu kulturnemu utripu v šentjernejski občini že preko trideset let. In tako bo še naprej, saj pevci, ki so postali že pravi prijatelji, radi prepevajo in bogatijo življenje sebi in drugim.

Po koncertu so organizatorji dogodka poskrbeli tudi za pogostitev, tako da so obiskovalci radi še pokramljali.

‹ nazaj

Galerija (18)

AJDA001
AJDA002
AJDA003
AJDA004
AJDA005
AJDA006
AJDA007
AJDA008
AJDA009
AJDA010
AJDA011
AJDA012
AJDA013
AJDA014
AJDA015
AJDA016
AJDA017
AJDA018

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava