ostali športi

Jorgić na Otočcu do trojne mladinske krone

19.4.2015 | 19:30 | M. Ž., Foto NTK Krka

Darko Jorgić

Darko Jorgić

Otočec - V športnem centru Otočec je včeraj in danes potekalo 24. državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in mladinke do 18 let. Novomeški namiznoteniški klub Krka se lahko pohvali s trojno krono pri mladincih, ki sta jo priigrala Darko Jorgić in Aljaž Šmaljcelj, so sporočili iz kluba.

Prvo ime prvenstva je bil 16-letni Jorgić, ki je letošnji niz neporaženosti med mladinci ohranil nedotaknjen. Že v soboto je skupaj s svojo dolgoletno partnerico Tamaro Pavčnik iz NTK Hrastnik prišel do naslova prvaka v konkurenci mešanih dvojic, danes pa je svojo premoč potrdil še med posamezniki in dvojicami, kjer je moči združil z Aljažem Šmaljcljom. V finalu sta igralca Krke proti Tomu Šfiligoju in Eriku Paulinu že zaostajala z 0:2 v nizih, a je trener Uroš Slatinšek ob zaostanku našel pravo vzpodbudo in svoja igralca privedel do zasluženega zlata, so zapisali v sporočilu za javnost.

Med posamezniki je imel Jorgić še največ težav v polfinalu proti Paulinu, ki je Hrastničanu uspel odvzeti dva niza, v finalu pa je s 4:1 premagal Denija Kožula (NTK Logatec).

Peter Hribar je med posamezniki osvojil 5. do 8. mesto, Tilen Cvetko in Aljaž Šmaljcelj pa sta izpadla v osmini finala. Uspeh Novomeščanov sta dopolnila Hribar in Cvetko, ki sta v konkurenci dvojic osvojila bron.

Pri dekletih je bilo vse v znamenju dvojčic Veronik (NTK Fužinar Interdiskont). Zala je v finalu posameznic s 4:0 ugnala Niko, skupaj pa sta bili Korošici najboljši v konkurenci dvojic, so še sporočili iz novomeškega kluba.

‹ nazaj

Galerija (5)

DSC_1965
DSC_1986
DSC_1994
DSC_2005
DSC_2016

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava