kultura

Mrzel PungArt ogreli dobro razpoloženi glasbeniki

20.4.2015 | 08:20 | M. M., foto: Živa Kočevar

Elvis Jackson

Elvis Jackson

Mrzel PungArt ogreli dobro razpoloženi glasbeniki

Metlika - Minuli konec tedna je v Metliški potekal eden prvih festivalov na prostem, že 8. glasbeni festival PungArt, ki ga organizira ekipa mladih prostovoljcev iz neprofitnega Kulturno-umetniškega društva Plac.

Kot so sporočili organizatorji, PungArt po Sloveniji slovi kot uvodni dogodek za prihajajočo sezono festivalov na prostem. Zaradi aprilskega muhastega vremena pa se ga je prijela tudi oznaka 'najbolj mrzel festival'. Padavine so se tokrat prizorišča izognile, nizke zimske temperature pa so dvigovali dobro razpoložene nastopajoče skupine.

Program je nudil vpogled v podzemlje punka s ska in folk derivati, prepredeno s koreninami rocka in oplemeniteno z ostružki metala ter strupenim grunge zvokom.

Petkovi headlinerji Happy Ol'McWeasel so predstavili nov album Heard Ya Say!, katerega repertoar so igrive družbenokritične pesmi z dodanim sarkastičnim besediščem. Sobotni udar je pripadel festivalskemu povratniku, skupini Elvis Jackson, ki promovira sveže izdani plošček Radio Unfriendly. Na repertoarju so dominirale vsebine punk rocka, poskočnih ritmov in metalskih riffov.

Zvesto publiko so kljub zimskemu ozračju pred oder zvabili domačini Broken Lock, ki letošnjo 20-letnico delovanja zaokrožujejo s četrto ploščo Unicorns We All Chase, s katero ostajajo zvesti nepravilnim metričnim enotam in z melosom obarvanemu vokalu.

S festivalskega line-upa so že zaradi Meleejinega vokala kot žanrsko izstopali misteriozni Werefox. Skupino sestavljajo nekdanji člani Psycho-Path, Lollobrigida, Sphericube, Manul. Predstavili so prvenec I Am Memory, katerega skupni imenovalec je osvežujoč garažni rock in pop zvok.

Za čistokrven zven punka so poskrbeli punkerji Pigs Parlament ter benda s hrvaške strani reke Kolpe, in sicer Pankreas in Krešo & Kisele Kiše. Festival, ki ga je zaradi mrzlega vremena obiskalo le okrog 650 ljudi, sta v petek in soboto odprli manj uveljavljeni skupini HillBillyWithaChainsaw in Dirtswitch, o katerih bomo zaradi kvalitetne glasbe in definirane izvedbe še slišali, so v KUD Plac še navedli v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Galerija (28)

brokenlock1
brokenlock2
brokenlock3
Dirtswitch1
Dirtswitch2
Dirtswitch3
elvisjackson
elvisjackson1
elvisjackson2
elvisjackson3
elvisjackson4
happy ol'mcweasel1
happy ol'mcweasel2
happy ol'mcweasel3
happy ol'mcweasel4
hillbillywithachainsaw1
hillbillywithachainsaw2
hillbillywithachainsaw3
Krešo & Kisele Kiše1
Krešo & Kisele Kiše2
Krešo & Kisele Kiše3
publika1
publika2
sami fini ljudi - publika
scena
werefox1
werefox2
werefox3

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava