Danes državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije

20.4.2015 | 08:35

Tekmovanje se bo ob 10. uri začelo v Hiši kulinarike na Glavnem trgu. (ilustrativna slika, foto: BDG, arhiv DL)

Tekmovanje se bo ob 10. uri začelo v Hiši kulinarike na Glavnem trgu. (ilustrativna slika, foto: BDG, arhiv DL)

Novo mesto - V Hiši kulinarike v Novem mestu se danes ob 10. uri začenja 17. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije s podnaslovom Jedilniki poklicnih skupin. S tekmovanjem bi radi priljubili tovrstne značilnosti slovenskega podeželja in dijake spodbudili k poglabljanju znanja in raziskovanju na področjih etnologije ter kulinarike.

Organizatorji tekmovanja so sporočili, da želijo hkrati odkriti tudi za etnologijo in kulinariko nadarjene dijake ter jih primerno usmeriti v dejavnosti omenjenih področij.

Sicer pa se bodo mladi raziskovalci danes podali po slovenskih pokrajinah in s svojimi izdelki prikazali trdo in skromno življenje svojih prednikov ter predstavili delo in prehrano mlinarjev, steklarjev, planšarjev, solinarjev, oljkarjev, meščanov in delavcev ter prehrano porodnic, so še zapisali prireditelji.

V drugem delu tekmovanja bodo svoje izdelke tudi razstavili in jih dali v pokušino, z razglasitvijo izidov tekmovanja in podelitvijo priznanj pa bodo prireditev, ki sta jo pripravila Zveza za tehnično kulturo Slovenije in Center biotehnike in turizma - Grm Novo mesto, končali.

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava