posavje

Predstavili otroške ljudske plese in pesmi

20.4.2015 | 10:05 | M. L.

Foto: Arhiv JSKD OI Brežice

Foto: Arhiv JSKD OI Brežice

Foto: Arhiv JSKD OI Brežice

Foto: Arhiv JSKD OI Brežice

Foto: Arhiv JSKD OI Brežice

Foto: Arhiv JSKD OI Brežice

Brežice - Dvorana Doma kulture Brežice je bila skoraj pretesna za številne obiskovalce, ki so si prišli ogledat območno srečanje otroških folklornih skupin Igraj kolce 2015, ki ga je organizirala brežiška območna izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti. Sredinega srečanja se je udeležilo, kot poročajo iz območne izpostave sklada, 11 skupin z več kot 200 najmlajšimi plesalci iz vrtcev in osnovnih šol brežiške občine ter skupini iz KUD Oton Župančič Artiče in najmlajših iz vrtca Senovo. »Mladi plesalci so z ljudskim plesom in pesmijo v današnji čas prenesli igre in običaje staršev, dedkov in babic, in v odraslih obudili spomine na mladost. Posebno vzdušje v dvorani je s povezovanjem prireditve ustvarila sedemletna Lija Čurič,« so zapisali v poročilu.

Srečanje je strokovno spremljala Adriana Gaberščik, ki bo katero izmed skupin izbrala za regijsko srečanje otroških folklornih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja 7. maja v Semiču. »Njena naloga pa bo nedvomno težka, saj smo na odru videli izvirne odrske postavitve nastale po skrbnem proučevanju življenja ljudi in njihovih navad v preteklosti,« menijo v brežiški območni izpostavi sklada.

Vodja izpostave Simona Rožman Strnad je na prireditvi na začetku in na koncu nagovorila udeležence in skupinam podelila priznanja za sodelovanje.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMGP7564
IMGP7602
IMGP7722
IMGP7790
IMGP7868
IMGP7918
IMGP8010
IMGP8085

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava