kronika

Po Kandijski cesti drvel 90 km/h. Med begom povzročil nesrečo

20.4.2015 | 13:05 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: T. J. G., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: T. J. G., arhiv DL)

S PU Novo mesto v kroniki minulega vikenda med drugim poročajo o prometni nesreči, v kateri jo je skupil pešec, pa o številnih pijanih voznikih, ki so pozabili, da sploh nimajo vožniškega dovoljenja in že tako ne bi smeli sesti za volan. Prijeli so moškega, ki je na cesto metal predmete, pa tatova goriva itd.

Pijan trčil v drog, rešili so ju gasilci

Na regionalni cesti pri Črnomlju se je minulo soboto nekaj po 19. uri zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili poškodovani dve osebi. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je 41-letni voznik vozil Renault clio iz Črnomlja proti Kočevju. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast, zapeljal na pločnik in trčil v drog javne razsvetljave. Voznika in 35-letnega sopotnika so iz poškodovanega vozila rešili gasilci. Oskrbeli so ju v novomeški bolnišnici, 35-letnega moškega pa so zaradi hudih poškodb glave odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Policisti so še ugotovili, da voznik med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. V litru izdihanega zraka je imel 0,41 miligrama alkohola. Zoper povzročitelja nesreče bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Zbil pešca

Novomeški policisti so bili sinoči obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se že popoldan zgodila v Novem mestu. Po njihovih ugotovitvah naj bi na Tavčarjevi ulici 55-letni voznik avtomobila ob vožnji vzvratno trčil v 78-letnega pešca, ki je hodil ob robu vozišča. Lažje poškodovanega pešca so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Poostren nadzor v Novem mestu in Šentjerneju

Policisti PU Novo mesto so v soboto med 16. in 23. uro na območju Novega mesta in Šentjerneja opravljali meritve hitrosti in preverjali psihofizično stanje voznikov. Ustavili so jih 80 in jim odredili preizkus alkoholiziranosti. Pet voznikov je vozilo pijanih, najvišja izmerjena stopnja alkohola v krvi je bila 1,08 promila.

V 33 primerih so policisti ugotovili, da so vozniki prekoračili največjo dovoljeno hitrost. Kršiteljem so izdali 27 plačilnih nalogov in izrekli sedem opozoril. Največja prekoračena hitrost v naselju je bila 90 km/h, izmerili so jo na Kandijski cesti v Novem mestu. Zoper voznika sledi plačilni nalog z globo 1000 evrov, izrečenih mu bo tudi devet kazenskih točk.

Med poostrenim nadzorom so policisti pri Luterškem selu ustavili 50-letnega voznika avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligrama alkohola. Volkswagen vento so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijani in še brez vozniške

Trebanjski policisti so v petek zvečer v Češnjicah pri Trebelnem ustavili voznika Volkswagen passata. Med postopkom so ugotovili, da 52-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,32 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Trebanjski policisti so pri Dobrniču sinoči ustavili voznika Nissan primere. Ugotovili so, da je 47-letnik prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil ni registriran, na njem pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Črnomaljski policisti so včeraj popoldan kontrolirali promet v Črnomlju in ustavljali voznika avtomobila, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Kršitelj njihovih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potem pa avtomobil ustavil in peš pobegnil. Policisti so neregistrirano Opel astro zasegli, o številnih kršitvah 22-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, pa bodo obvestili sodišče.

Na cesto metal predmete

V noči na soboto so bili novomeški policisti obveščeni o nevarnem ravnanju moškega, ki je v Srebrničah hodil pa neosvetljenem delu vozišča, poškodoval prometno signalizacijo in na cesto metal predmete, ki so ogrožali ostale udeležence v prometu. Kršitelj, ki je bil pijan, se tudi po prihodu policistov ni pomiril, nadaljeval je z nedostojnim vedenjem, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Izdali so mu plačilni nalog zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru.

Med begom povzročil nesrečo

Novomeški policisti so bili minuli petek nekaj po 22. uri obveščeni o sumljivih neznancih na parkirnem prostoru na Ulici Slavka Gruma, kjer naj bi kradli gorivo iz rezervoarjev avtomobilov. Takoj so odšli na kraj in na podlagi opisa vozila sumljive neznance izsledili na Smrečnikovi ulici. 33-letni osumljenec je pri begu pred policisti povzročil prometno nesrečo in poškodoval vozilo. Zoper 33- in 27-letnega osumljenca so policisti uporabili prisilna sredstva, ju obvladali, jima odvzeli prostost in ju pridržali. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine. Zoper 33-letnega moškega bodo ukrepali tudi zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov.

Eni žlebove, drugi kolesa

S streh dveh objektov na Račjem selu in v Trebnjem so neznanci sneli bakrene žlebove in povzročil za okoli 4200 evrov škode.

V okolici Mirne Peči je v petek neznanec s parkiranega osebnega avtomobila Audi A4 snel in odnesel vsa štiri kolesa.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava