kronika

V Grosupljem našli laboratorij konoplje

20.4.2015 | 18:30 | M. M.

Foto: PP Grosuplje

Foto: PP Grosuplje

Policisti Policijske postaje Grosuplje so minuli petek na podlagi odredbe sodišča na območju Grosupljega opravili hišno preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja s področja nedovoljene trgovine s prepovedanimi drogami, danes poročajo s PU Ljubljana.

Pri hišni preiskavi so odkrili prirejen prostor za gojenje in vzgojo prepovedane droge konoplje in vso potrebno opremo za gojenje. Prav tako so zasegli okrog 2,5 kg omenjene posušene rastline in 529 svežih rastlin, povprečne višine 120 cm.

Med drugim so policisti odkrili in zasegli še motorno kolo Gillera, ki je bilo ukradeno julija lani na območju Ljubljane, in večje število avtomobilskih delov (BMW in Renault) ter 480 stacionarnih telefonov znamke Polycom, za katere so policisti ugotovili, da so bili ukradeni iz skladiščnih prostorov podjetja na Celovški cesti v času od avgusta 2013 do februarja 2014.

Policisti so pridržali dve osebi, 33- in 55-letnika, in ju zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter kaznivega dejanja prikrivanja privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. 33-letniku je sodnik odredil pripor, 55-letniku pa obvezno javljanje na policijski postaji. Oba sta bila že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja, še dodajajo z ljubljanske PU.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava