posavje

Državno nagrado za prostovoljstvo za leto 2014 je dobil Vinko Hostar

20.4.2015 | 20:00 | STA, M. M.

Vinko Hostar (Foto: A. K., arhiv DL)

Vinko Hostar (Foto: A. K., arhiv DL)

Ljubljana - Predsednik države Borut Pahor in predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Primož Jamšek sta danes podelila državno nagrado in priznanja za prostovoljstvo za leto 2014. Nagrado je prejel Vinko Hostar, posavski prostovoljec, predsednik ZPM Krško, sicer tudi ravnatelj OŠ XIV. divizije s Senovega.

Priznanja so dobili Barbara Lužar, Zveza tabornikov Slovenije, Rok Križan, Drago Burjak in zavod Simbioza Genesis.

Kot je v uvodnem nagovoru dejal Jamšek, so prostovoljci posamezniki, ki znajo stopiti iz svojega varnega mehurčka udobja, da bi nam in našim naslednikom ustvarili varno, prijetno in zdravo okolje. Zahvaljujemo se jim danes, a medijsko, zakonodajno, materialno in človeško podporo potrebujejo vsak dan.

Odbor je prejel 13 predlogov za prejem državne nagrade in 20 predlogov za priznanja, kar je po Jamškovih besedah največ do sedaj.

Foto: STA

Foto: STA

Vinko Hostar, prejemnik nagrade, je ravnatelj Osnovne šole Senovo, od leta 2011 pa tudi predseduje prostovoljski organizaciji Zveze prijateljev mladine Krško, ki je pod njegovim vodstvom prejela status humanitarne organizacije in s tem še povečala svoje delovanje na humanitarnem področju. Pod njegovim vodstvom je bil v Krškem ustanovljen dnevni center, Hostar pa je med drugim tudi pobudnik oživitve delovanja skupine Tom telefon v Krškem in njen aktivni član. Prostovoljsko se udejstvuje od leta 1987.

Hostar je ob prejemu nagrade med drugim dejal, da gre veliko zaslug za njegove aktivnosti mladim prostovoljcem, ki mu pri njih pomagajo. Izpostavil je, da svojo vlogo vidi predvsem v tem, da mlade navduši in jim omogoči primerne pogoje za razvijanje prostovoljskega dela, kar je tudi njegova vizija.

‹ nazaj

Komentarji (1)

8.5.2015Ocenilujzek 
Seveda, on je -najprostovoljec- kar veliko bebcev mu pa tlako dela in v rit leze, pa ni noben,a imenovan,a.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava