avto moto

Gerčar si je poškodoval gleženj

21.4.2015 | 11:00 | STA, M. M.

Klemen Gerčar (Foto: Srečko Kovač, arhiv DL)

Klemen Gerčar (Foto: Srečko Kovač, arhiv DL)

Trento, Brežice - Motokrosist Klemen Gerčar, član AMD Brežice,  je svojo prvo letošnjo dirko v svetovnem prvenstvu v najmočnejšem razredu MXGP končal s poškodbo. Prvo vožnjo je končal kot 29., v drugi pa se je zaletel s tekmecem in si pri tem poškodoval gleženj. Naslednjo preizkušnjo, dirko za veliko nagrado Evrope v nizozemskem Valkenswaardu, ob koncu tedna bo verjetno izpustil.

Na stezi v italijanski Pietramurati mu pred približno 50.000 gledalci ni šlo vse po pričakovanjih, a kot je sam dejal, je to tudi pričakoval, saj se mora zdaj dobro privaditi novega motocikla.

"Motocikel je deloval brezhibno, vsi smo trdo delali, da bi se čim bolj pripravili na krstno dirko v MXGP v tej sezoni. A sem vseeno pričakoval, da bo nekaj težav, le da se bo takole končalo, tega si nisem želel. Rezultat v prvi vožnji ni pravi odraz trenutne forme, v drugi pa sem po solidnem startu trčil s sotekmovalcem, pri čemer mi je zapeljal preko noge in mi grdo zvil gleženj, tako da sem moral odstopiti. Po pogovoru z zdravnikom smo se odločili, da opravim še na bolj podrobne preiskave, a se vseeno bojim, da ne bom mogel nastopiti na naslednji dirki MXGP na Nizozemskem, ki bo na sporedu že prihajajoči konec tedna," je bil o nadaljevanju sezone pesimističen Gerčar.

"Res mi je žal, da se me je ta smola prijela že na prvi dirki, tako rekoč na začetku sezone. Še enkrat se moram zahvaliti vsem pokroviteljem in vsem, ki mi stojijo ob strani in prepričan sem, da bodo prišli tudi dobri rezultati, saj ekipa in motocikel dobro delujemo in ostajam optimist," je po preizkušnji v Italiji povedal Gerčar.

Nekdanji svetovni prvak v razredu MX3 se je pred novo sezono v MXGP odločil za tekmovanje z lastno ekipo 62 MotorSport, a je izpustil uvodne tri neevropske dirke.

Na dirki v italijanski Pietramurati je v razredu MX2 zmagal Slovenec Tim Gajser, ki je prvič v karieri slavil v skupnem seštevku na dirki.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava