V čistilni akciji nabrali kar za 170 vreč smeti

21.4.2015 | 13:10

V čistilni akciji nabrali kar za 170 vreč smeti
Očiščene vasi

Očiščene vasi

Stopiče - Aprilsko delovno soboto smo učenci in učitelji Osnovne šole Stopiče izkoristili za čistilno akcijo po vaseh našega šolskega okoliša, ki se razprostira v KS Stopiče, Dolž in Podgrad.

Razporejeni smo bili v 20 skupin, tako da smo člani vsake skupine pobirali odpadke v domači in sosednji vasi. S skupnimi močmi smo prehodili vse glavne poti naselij kjer živimo. Ob tem smo našli veliko (preveč) odpadkov: papir, steklenice, plastenke, folijo od bal, cigaretne ogorke, pločevinke, vrečke, gradbeni material, celo vrečke s poginulimi živalmi in različne vrste embalaž. Odkrili smo nekaj črnih odlagališč. Njihovo lokacijo bomo sporočili komunalnemu podjetju. Letos smo čistilno akcijo izvedli po treh letih in ugotovili, da nekateri ljudje kljub večletnemu stalnemu ozaveščanju o pomenu ločevanja odpadkov te še vedno mečejo ob poteh in vozijo v gozd. Želimo si, da bomo ob prihodnji čistilni akciji z odpadki napolnili manj vreč: letos smo jih okrog 170 in 3 traktorske prikolice.

K čistilni akciji so se vključili v vseh treh krajevnih skupnostih, a udeležba krajanov v večini vaseh ni bila velika. Tisti, ki pa so se akcije udeležili, so bili po besedah učiteljev spremljevalcev zelo zagnani in pripravljeni na sodelovanje.

Pohvala velja tudi vsem učencem, ki so se na ta dan res izkazali s svojim vedenjem, aktivnostjo in zagretostjo ter dokazali, da jim ni vseeno, v kakšnem okolju živijo. V nekaterih vaseh je bilo še posebej živahno ob zaključku. Prijetne pogostitve smo bili deležni na Dolžu (pripravila KS) in v Črmošnjicah (pripravil g. Jakovljević), za kar se zahvaljujemo.

Veseli in zadovoljni smo, da smo tako lepo izpeljali čistilno akcijo in pripomogli k lepšemu praznovanju ob dnevu Zemlje.

Mateja Jaklitsch, OŠ Stopiče

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava