posavje

O prenovi cerkljanske šole, vrnitvi kina, najemninah društev...

21.4.2015 | 15:00 | M. M.

Gradbeno dovoljenje za cerkljansko šolo Brežičani pričakujejo do konca maja. (Foto: občina Brežice)

Gradbeno dovoljenje za cerkljansko šolo Brežičani pričakujejo do konca maja. (Foto: občina Brežice)

Foto: občina Brežice

Foto: občina Brežice

Brežice - Na včerajšnji občinski seji so brežiški svetnice in svetniki med drugim potrdili javni interes za ponovno vzpostavitev Kina Brežice, kar pomeni, da lahko občina na podlagi javnega razpisa odda prostor kinodvorane v brezplačno uporabo posameznikom, ki opravljajo kulturno dejavnost, pod pogoji, ki jih bo z razpisom določila občina.

Kot so še sporočili iz županovega kabineta, so potrdili tudi Predinvesticijsko zasnovo (PIZ) za rekonstrukcijo in dozidavo OŠ Cerklje ob Krki. S predlagano investicijo želijo ohraniti in obnoviti starejši del šole (obnova obstoječe stare šole z umeščanjem knjižnice z multimedijsko učilnico, uprave šole, zobozdravstvene ambulante), novejši del in vezni trakt iz leta 1973 pa porušiti. Na mestu porušenega objekta nameravajo zgraditi nov objekt osnovne šole s telovadnico (pritličje in 1. nadstropje) ter pritlično stavbo vrtca. Ocenjena vrednost investicije znaša 6,26 milijona evrov, denar bo zagotovila občina. Vlogo za gradbeno dovoljenje so že oddali, pričakujejo ga do konca prihodnjega meseca.

Med gradnjo bo pouk potekal v nadomestnih prostorih v stavbi znotraj vojašnice Cerklje ob Krki, brežiška občina pa z obrambnim ministrstvom usklajuje pogodbo.

S sprejetim sklepom o določitvi znižanja najemnine za poslovne prostore za obdobje od uveljavitve proračuna do konca leta bodo Brežičani društvom, klubom, zvezam in organizacijam, ki se ukvarjajo z neprofitno dejavnostjo in imajo sedež v občini Brežice ali to dejavnost izvajajo za občanke in občane brežiške občine, znižali najemnino poslovnih prostorov za kar 100 odstotkov, so zapisali v sporočilu za javnost. Sklep velja za prostore, ki so v lasti občine in s katerimi občina upravlja sama. Znižana (oz. brezplačna) najemnina predstavlja dodatno pomoč društvom, ki imajo v najemu občinske prostore.

Po odločitvi občinskega sveta gre v nadaljnjo obravnavo tudi odlok o ustanovitvi javnega gospodarskega zavoda »Letalski center Cerklje ob Krki«, svetniki so potrdili tudi spremembe Pravilnika o oddaji poslovnih prostorov v najem. Seznanili so se še z izvajanjem občinskega programa varnosti v letu 2014, ki ga je predstavil Martin Cerjak, vodja Skupnega prekrškovnega organa. Po skrajšanem postopku so sprejeli še odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o socialno varstvenih pomočeh iz sredstev proračuna občine Brežice (sprememba obrazca) in odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o preoblikovanju javnega zavoda Zavod za šport Brežice (ta zavodu omogoča oddajanja parkirišč), so še nanizali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava