posavje

Začel se je drugi sklop energetskih sanacij šol

21.4.2015 | 16:30 | M. M., foto: občina Sevnica

OŠ Krmelj

OŠ Krmelj

Sevnica - Sevniška občina je začela z drugim sklopom energetskih sanacij javnih objektov. Po lani uspešno zaključenih projektih so v letošnjem letu načrtovane še energetske sanacije osnovnih šol Krmelj, Boštanj, Milana Majcna Šentjanž in podružnice Loka pri Zidanem Mostu. Kot prvo v nizu so danes podpisali pogodbo za energetsko sanacijo OŠ Krmelj, so sporočili iz občine.

Sanacija vključuje novo toplotno-izolacijsko fasado, izolacijo strehe, nova okna in vrata. »Urejena bo tudi nova kotlovnica z ogrevanjem na lesne pelete v obliki kontejnerske izvedbe, ločene od objekta. S tem se bodo stroški ogrevanja še dodatno zmanjšali. Kotlovnica sicer ni del projekta energetske sanacije, je pa s projektom usklajena. Šola, zgrajena leta 1978, bo imela z vsemi naštetimi ureditvami bistveno bolj kakovostne pogoje za vzgojo in izobraževanje ter šport in rekreacijo,« so poudarili na občin.

Dela bo izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje GES, Gradbeništvo, energetika in sanacije iz Rogaške Slatine, končana naj bi bila v roku štirih mesecev od sklenitve pogodbe. Vrednost naložbe znaša skoraj 240.000 evrov z davkom, ministrstvo za infrastrukturo in prostor pa naj bi prispevalo dobrih 174.000 evrov.

V naslednjih dneh (v primeru pravnomočnosti že izvedenih razpisov) sledijo podpisi pogodb za energetsko sanacijo OŠ Boštanj (vključuje fasado, menjavo oken in vrat ter izolacijo strehe) in za OŠ Šentjanž (ureditev fasade in strehe).

Razpis za gradnjo telovadnice pri OŠ v Šentjanžu bodo objavili ta teden, razpis za energetsko sanacijo podružnične šole Loka pa prihodnji mesec.

Zvočni zapisi

Ravnateljica OŠ Krmelj Gusta Mirt o energetski prenovi šole

Župan Srečko Ocvirk o šolskih naložbah

‹ nazaj

Galerija (12)

podpis_krmelj001
podpis_krmelj002
podpis_krmelj003
podpis_krmelj004
podpis_krmelj006
podpis_krmelj007
podpis_krmelj008
podpis_krmelj009
podpis_krmelj010
podpis_krmelj011
podpis_krmelj012
podpis_krmelj013

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava