dolenjska

Sprejeli zaključni račun, še trije odhodi

23.4.2015 | 11:15 | J. S.

Občinski svet občine Šentrupert (Foto: J. S.)

Občinski svet občine Šentrupert (Foto: J. S.)

Direktorica občinske uprave Mateja Jazbec in župan Rupert Gole

Direktorica občinske uprave Mateja Jazbec in župan Rupert Gole

Sprejeli zaključni račun, še trije odhodi

Šentrupert - Šentrupertski občinski svetniki in svetnice, teh je v svetniške klopi po marčevskem odstopu treh članov sedlo šest, so na včerajšnji 5. redni seji sprejeli zaključni račun proračuna za lani. Tako so v Šentrupertu v letu 2014 uresničili dobre tri milijone evrov prihodkov od načrtovanih 4,1 milijona, kar predstavlja 74,5-odstotno realizacijo. Na odhodkovni strani pa so uresničili slab milijon evrov od načrtovanega približno 1,6 milijona, kar predstavlja 60,9-odstotno realizacijo.

Direktorica občinske uprave Mateja Jazbec ocenjuje, da so bili glede na situacijo v državi in glede na težave, s katerimi se srečujejo občine – izpostavila je težave pri zagotavljanju financiranja občin s strani državnega proračuna –, v Šentrupertu tudi lani uspešni. Največji delež investicij so namenili za izgradnjo čistilne naprave na Dobu, ki je trenutno v poskusni fazi delovanja, in za jesensko rekonstrukcijo cest po zaključku gradnje daljnovoda Krško-Beričevo. "Ne nazadnje nam je uspelo realizirati več kot 60 odst. načrtovanjih investicijskih odhodkov. Moram reči, da je sicer glede na pretekla leta realizacija res nekoliko nižja, ampak zagotovo lahko tudi leto 2014 štejemo kot uspešno leto."

Šentrupertski svetniki so sicer včeraj sprejeli tudi sklep o prenehanju članstva članice nadzornega obora občine in dveh članov občinskih delovnih teles. Tako je mandat prenehal članici nadzornega odbora Petri Florjančič, članu odbora za okolje in prostor in gospodarske javne službe Francu Bartolju ter članu odbora za proračun in finance Antonu Ruglju. Občinski svet je še sklenil, da bodo postopke izbire novih kandidatov opravili po izvedenih nadomestnih volitvah članov občinskega sveta. Spomnimo, konec marca so v Šentrupertu ob koncu 4. redne seje trije občinski svetniki, Alojzij Gregorčič, Božidar Tratar in Matjaž Štrukelj, podali pisne odstopne izjave.

Na včerajšnji redni seji je občinski svet opravil tudi nekaj seznanitev. Tako so se svetniki in svetnice seznanili z letnim poročilom skupne občinske uprave Mirnska dolina, s poročilom o pokopališki in pogrebni dejavnosti na tukajšnjem pokopališču, s povzetkom regijskega izvedbenega načrta na področju socialnega varstva 2014-2016 za jugovzhodno statistično regijo in z letnim programom dela nadzornega odbora občine Šentrupert. Ob tem je občinski svet podal tudi soglasje k imenovanju Vere Rozman za direktorico trebanjskega zdravstvenega doma ter sprejel sklep o podelitvi priznanj občine Šentrupert v letu 2015 – na slavnostni seji ob občinskem prazniku, ki bo 2. junija, bodo podelili dve.

Zvočni zapisi

Mateja Jazbec o šentrupertskem zaključnem računu 2014

‹ nazaj

Galerija (10)

seja sentrupert 001
seja sentrupert 002
seja sentrupert 003
seja sentrupert 004
seja sentrupert 005
seja sentrupert 006
seja sentrupert 007
seja sentrupert 008
seja sentrupert 009
seja sentrupert 010

Komentarji (6)

23.4.2015 2 (2) (0)OceniFranc 
Svetniki se ne strinjajo z virantovanjem aktualnega župana
23.4.2015Ocenidrot 
Drot v Šentrupert razpada v Trebnjem pa sta v drot pristopila pavlinov nsi in kepov sds.
23.4.2015Ocenivašačan 
banda naj zrihta trg še z osebnim avtom ne moreš v
24.4.2015 2 (2) (0)OceniMeri 
Šentrupertčani ne bodite nevoščljivi Goletu. Zdaj vam je pripravil teren, naredil iz neke neznane vasi, kjer se še ptič izgubi, v slovenskih razmerah znano mesto, zdaj bi ga pa radi rušili in prevzeli njegove sadove. Zapufana občina, katera pa ni? Trebanjska je zapufana 5x bolj pa nima kaj pokazat. Mi bomo pa imeli vsak čas veliko delovnih mest. Komur ni všeč naj se izseli. Gole ti samo delaj, pusti stare in fovšljive dinozavre, ne daj da pride na oblast tudi pri nas kakšen kastelčevc!
29.4.2015Ocenidrago 
svetniki,ki so odstopili imajo prav....kaj se je naredilo? ,,,,Malo...kje je denar?
4.5.2015 1 (1) (0)Ocenianonymous 
Naredilo se je malo?? Živim dve občini stran, pa vem za Energetiko Šentrupert, Deželo Kozolcev, čistilno napravo, načrte glede lesnega centra... Izzivam te - pokaži mi eno samo žepno občino, ki je v tako kratkem času izpeljala toliko projektov in ima hkrati tudi neko vizijo kako naprej. Šentrupert ima vse predispozicije, da bi lahko bil ena najbolj zabačenih lukenj bogu za hrbtom, pa je dejansko vse kaj drugega. Če pa Goletu uspe še kako zrihtat, da bi država končno uredila katastrofalno cesto (ker ta je pač državna, ne občinska), mu lahko tudi postavite spomenik. Če pa ima kdo boljše ideje kako naprej, pa naj to pač na glas pove in pripravi kakšen dober predlog - saj to je naloga svetnikov, ne pa da se po treh mesecih po izvolitvi že kujajo in odstopajo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava