avto moto

Posavca tudi v Pardubicah odlično

23.4.2015 | 11:30 | Mitja Pungarčič/Mediamark
Foto: Sašo Ključarič/Photospeed.si

Žiga Kovačič in Aleksander Čonda

Žiga Kovačič in Aleksander Čonda

Posavca tudi v Pardubicah odlično

Aleksander Čonda in Žiga Kovačič, ki v mednarodnem prvenstvu parov branita barve prekmurskega kluba ST Lendava, sta tudi na tretji dirki prvenstva v Pardubicah na Češkem stopila na zmagovalni oder. Tokrat sta osvojila odlično drugo mesto. Zmagal je domači par iz Pardubic, tretje mesto pa je osvojil par iz Prage. Žal je par Denis Štojs in sposojeni italijanski voznik Michele Paco Castagna, ki letos v tem prvenstvu zastopa barve AMD Krško, tokrat popolnoma odpovedal in zasedel zadnje sedmo mesto.

Po tretjem mestu v Pragi sta včeraj v Pardubicah Posavca Čonda in Kovačič tokrat stopila še stopnico višje. Po treh dirkah sta v skupnem seštevku na drugem mestu, v državnem prvenstvu parov pa premočno vodita. Po treh dirkah tako nista okusila le še zmage, a - kot pravita- tudi ta ni daleč.

Povsem drugačno pa je vzdušje v ekipi AMD Krško, ki iz dirke v dirko drsi po lestvici navzdol. Na obeh dirkah je skoraj popolnoma odpovedal domači voznik Denis Štojs, ki je v Pragi vknjižil le tri, včeraj v Pardubicah pa le dve točki. Precej bolje gre sposojenemu vozniku Castagni, ki sicer ne blesti, a dela precej dobro povprečje, kar pa v prvenstvu parov žal ni dovolj.

Preostali slovenski par iz Ljubljane je tokrat zabeležil četrto mesto. Najboljši posameznik ljubljanske ekipe je Maks Gregorič, preostala dvojica, Pečnik in rezervni voznik Škorja, pa delata precej manj točk, kot si verjetno v klubu želijo.

Kot kaže po treh dirkah, sta Posavca v solidni formi in lahko prekmurskemu klubu celo privozita naslov državnih prvakov. Sicer je do konca še daleč in se lahko še marsikaj zgodi, a, kot pravita oba, sta se dobro ujela in do jeseni obljubljata še večji napad na osvojitev naslova. Sicer ju do konca prvenstva čaka še najmanj pet dirk (pod vprašajem je le šesta, ena od dirk v Krškem zaradi prenove steze za dirko SGP) in, kot sta dejala, bosta napadala tudi prvo zmago na posamezni dirki. Prvenstvo parov se bo nadaljevalo 7. junija v slovaških Žarnovicah.

Do takrat pa oba Posavca in še nekatere slovenske voznike čaka precej natrpan urnik kvalifikacijskih dirk evropskega in svetovnega prvenstva med posamezniki in reprezentančni nastop na kvalifikacijski dirki za vstop na zaključni turnir SWC (Speedway World Cup), ker se bodo v nemškem Abensbergu pomerili z reprezentancami Rusije, Italije in Nemčije. Precej dirk čaka tudi mladega Žigo Kovačiča, saj ga poleg obveznosti v članski konkurenci čakajo še nastopi na kvalifikacijah mladinskega evropskega in svetovnega prvenstva. Zraven tega starejši od bratov Kovačič sodeluje tudi na močnem mladinskem prvenstvu posameznikov Poljske, ekipnem prvenstvu mladincev iste države, kjer brani barve svojega poljskega kluba Pila in je tudi v članski postavi tega kluba, ki letos nastopa v drugi poljski ligi. Zraven vseh naštetih obveznosti pa ima za letos podpisano pogodbo tudi z danskim klubom Hostedbru, kjer prvenstvo začne v prvi polovici maja. Skratka, mladeniča čaka naporna sezona in upajmo, da bo kos vsem izzivom.

Rezultati Pardubice:

1. ZP Pardubice - 28

Tomas Suchanek - 18 (3,3,3,3,3,3)

Hynek Stichauer - 10 (2,2,1,2,2,1)

2. ST Lendava - 20

Aleksander Čonda - 13 (3,0,2,2,3,3)

Žiga Kovačič - 7 (1,2,0,0,2,2)

3. Marketa Praga - 17

Zdenek Holub - 9 (2,1,2,-,3,1)

Ondrej Smetana - 3 (1,-,1,1,0,-)

Josef Franc - 5 (0,3,2)

4. AMTK Ljubljana - 16

Jernej Pečnik - 1 (0,-,-,1,-,0,)

Nick Škorja - 1 (-,1,0,-,w,- )

Maks Gregorič - 14 (1,3,2,2,3,3)

5. Unia Goričan - 16

Filip Šitera - 14 (3,2,3,3,1,2)

Patrik Mikel - 2 (0,1,1,u,0,0)

6. SC Żarnovica -15

Patrik Buri - 2 (1,-,0,-,1,-)

Martin Malek - 13 (3,3,3,1,2,1)

Michal Tomka - 0 (0,0,0)

7. AMD Krško - 14

Denis Štojs - 2 (d,-,1,w,1,0)

Michele Paco Castagna - 12 (2,2,3,2,2,1)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava