dolenjska

Danes in jutri NeMirna Peč

24.4.2015 | 14:25 | M. Ž.

Miha Papež, predsednik Društva podeželske doline Mirna Peč

Miha Papež, predsednik Društva podeželske doline Mirna Peč

Danes in jutri NeMirna Peč

Mirna Peč - Društvo podeželske mladine Mirna Peč ta konec tedna pripravlja dogodek, ki so ga mladostno poimenovali NeMirna Peč. »Danes, 24. aprila, bomo gostili skupini Rock'n band in Leteči odred, jutri pa imeli nočne kmečke igre in veselico z ansamblom Pogum. Vse se bo odvijalo pod velikim šotorom na igrišču za staro osnovno šolo,« je povedal predsednik mirnopeške podeželske mladine Miha Papež, kateremu so člani vodenje društva zaupali pred kratkim.

»Društvo smo skupaj s prejšnjo predsednico Polono Opara že zelo dobro vpeljali, zato nekih velikih sprememb ne načrtujem, želim pa si, da bi bili aktivnih čim več članov. Da se bo to uresničilo, bo potrebno čim več dejavnosti, v katerih bomo sodelovali vsi,« je dejal.

Društvo šteje preko 55 članov, ustanovljeno pa je bilo leta 1999 z namenom povezovanja in druženja med mladimi pa tudi izobraževanja na področju kmetijstva in podjetništva. »Smo polni energije in volje do dela. Organiziramo enodnevni izlet v enega od slovenskih krajev, kjer obiščemo kmetije in se s tem izobražujemo, motivacijski bowling za nove člane, kmečke igre, v katerih tekmujemo z društvi s celotne Dolenjske, udeležujemo pa se iger tudi drugod. Že tri leta zapored smo se uvrstili na državne kmečke igre, naši člani pa so tudi polni znanja, saj smo se že tretjič uvrstili na državni kviz Mladi in kmetijstvo. Lani smo ga po zmagi leta 2013 tudi organizirali in ga uspešno izpeljali,« je nanizal Papež.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava