Se pleše po brazilsko, turško, srbsko ...

25.4.2015 | 09:20

Italijanska folklorna skupina iz Brazilije (Foto: I. Vidmar)

Italijanska folklorna skupina iz Brazilije (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Včeraj opoldne se je s parado prek Novega in Glavnega trga in koncertom na Glavnem trgu v Novem mestu začel 11. mednarodni folklorni festival Slofolk, ki ga pripravljajo štiri dolenjske in posavske folklorne skupine.

Gostujoče folklorne skupine letos prihajajo iz Brazilije, Makedonije, Srbije in Turčije, vsak dan pa bodo nastopile v drugem kraju na celovečernih koncertih s skupino gostiteljico. Videli jih bomo lahko tudi drugod po Dolenjski in Posavju, v domovih za starejše občane in v nakupovalnih središčih.

Novomeškemu bodo sledili koncerti v drevi ob 19. uri v Levstikovem domu v Velikih Laščah, jutri ob isti uri v Prosvetnem domu v Artičah pri Brežicah in v ponedeljek prav tako ob 19. uri v Domu kulture v Šentvidu pri Stični. Festival pripravljajo folklorne skupine Folklornega društva Kres iz Novega mesta, Folklorna skupina KD Vidovo iz Šentvida pri Stični, Folklorna skupina KUD Oton Župančič iz Artič in letos Folklorna skupina Velike Lašče.

I. V.

Galerija

Komentarji (1)

25.4.2015 1   (1)   (0)   Ocenimiro 
Uradna državna zastava Republike Srbije ni v ozadju,tam se namesto uradne državne zastave nahaja zastava Srbske pravoslavne cerkve.Droben kiks organizatorja.Vsekakor tudi ta zastava je Srbom v ponos in ni moteča.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava