kolesarstvo

Primož Roglič drugi na dirki po Hrvaški

27.4.2015 | 10:25 | M. M.

Primož Roglič (Foto: I. V., arhiv DL)

Primož Roglič (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Primož Roglič je na kolesarski dirki po Hrvaški dosegel končno drugo mesto, so sporočili iz KK Adria Mobil. Zaostal je le za Poljakom Maciejem Paterskim, ki je bil najboljši tudi na zadnji etapi s spektakularnim ciljem v središču Zagreba.

Petdnevna dirka po Hrvaški je potekala od Makarske do Zagreba. Vse etape se je bil boj, predvsem med KK Adrio Mobil in poljskim CCC Sprandi Polkowice. Poljaki so bili tokrat boljši, a tudi Adria je dosegla lep uspeh.

Dirko je ocenil trener Mervar Boštjan: »Z rezultati sem kljub vsemu zadovoljen, saj smo izpolnili začrtane cilje. Marko Kump je dosegel etapno zmago in bil en dan v rumeni majici. Primož Roglič je bil po obilici smole odličen drugi. Poznala se nam je odsotnost Klemna Štimulaka, ki je zaradi bolezni odstopil že prvi dan. Priznati moram, da so Poljaki kvalitetna ekipa, ki bo letos nastopila na Giro d’Italia.«

Pred novomeškimi kolesarji je teden dni počitka. V nedeljo odpotujejo v Baku na naslednjo veliko dirko Tour d’Azerbaidjan, ki jo bo tako kot dirko po Hrvaški prenašal Eurosport.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava