novice

Učbeniki iz učbeniških skladov bodo še naprej brezplačni

27.4.2015 | 12:15 | STA, M. M.

ilustrativna slika (Foto: M. M., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: M. M., arhiv DL)

Ljubljana - Na ministrstvu za izobraževanje je potekal sestanek z založniki glede učbenikov v učbeniških skladih, ki jim kmalu poteče veljavnost. V proračunu ministrstva je za prenovo učbenikov na voljo milijon evrov, potrebovali bi jih vsaj 15 milijonov. A na ministrstvu pravijo, da bodo učbeniki iz učbeniškega sklada še naprej brezplačni.

Direktor direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo na ministrstvu Gregor Mohorčič je v izjavi dejal, da je bil sestanek zelo konstruktiven. Dogovorili so se, da se bodo problematike učbenikov lotili celostno in postopno z dogovori. "Ocenjujemo, da smo na obeh straneh, tako založniki kot na ministrstvu, zadovoljni, kajti na nek način dobivamo strategijo, ki naj bi se lotila tega problema dolgoročno," je dodal.

Mohorčič zagotavlja, da se v tem trenutku za starše ne bo nič spremenilo, še naprej bodo učbeniki iz učbeniških skladov brezplačni. Bodo pa to področje, kot so obljubili založnikom, odprli jeseni in skupaj poskušali "pogledati, kaj bi v prihodnje to pomenilo".

Predstavniki ministrstva se bodo z založniki po navedbah Mohorčiča sestali konec maja ali v začetku junija. Sicer pa bo več znanega bo v tem tednu.

Učbeniški sklad je namreč iztrošen, v letošnjem proračunu je za njegovo prenovo namenjenih le milijon evrov, a potrebovali bi najmanj 15 milijonov. Kljub temu naj bi prve nove oz. prenovljene učbenike po neuradnih informacijah dobili učenci tretje triade v prihodnjem šolskem letu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava