bela krajina

Kronanje na vigredi: Katja sedma kraljica

29.4.2015 | 09:30 | M. B.-J.

Nova kraljica metliške črnine...

Nova kraljica metliške črnine...

Metlika - Že vrsto let je v navadi, da na otvoritvi Vinske vigredi, največje vinsko-turistično-kulturne prireditve v Beli krajini, ki bo letos na treh trgih v metliškem starem mestnem jedru od 15. do 17. maja, okronajo tudi novo kraljico metliške črnine. Letos bo krono in plašč od še aktualne vinske kraljice Janje Hozner iz Petrove vasi pri Črnomlju prevzela Katja Jakljevič z Grabrovca pri Metliki.

... je Katja Jakljevič z Grabrovca pri Metliki. (Foto: M. B.-J.)

... je Katja Jakljevič z Grabrovca pri Metliki. (Foto: M. B.-J.)

20-letna Katja je odraščala na vinogradniško-vinarski kmetiji, saj se šestčlanska družina preživlja zgolj s kmetijstvom in kmečkim turizmom. Katja, ki je po osnovni šoli nadaljevala šolanje na biotehniški gimnaziji v Novem mestu, sedaj pa zaključuje še prekvalifikacijo v programu predšolske vzgoje, namerava jeseni nadaljevati v Ljubljani študij agronomije.

Eden od bolj priljubljenih konjičkov Jakljevičeve je glasba. Najprej je začela igrati na tamburico, a ker ji je primanjkovalo časa, jo je postavila v kot. Pred devetimi leti pa je začela igrati na diatonično harmoniko, s katero še danes žanje velike uspehe. Med drugim je zasedla 2. mesto na evropskem prvenstvu v Italiji.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava