Celjani od Krke boljši za štiri gole

29.4.2015 | 20:00

Foto: I. Vidmar

Foto: I. Vidmar

Novo mesto - Nogometaši novomeške Krke so doživeli prvi poraz na domačem igrišču v spomladanskem delu sezone, zanje precej premočni pa so bili tokrat Celjani, ki so jih premagali kar s 4:0.

Gostje so začeli silovito in Gregor Bajde je imel priložnost za zadetek že v prvi minuti, dve minuti kasneje pa je tik mimo Krkinega gola streljal Danijel Miškić. Potem ko na nasprotni strani ni uspelo zatresti mreže Josipu Fučku, se je moral domači vratar Tomislav Pelin še enkrat izkazati v 12. minuti, ko je vnovič streljal Bajde, žoga pa je končala v kotu. žogo iz kota je nato Miškič z glavo poslal v Pelinovo mrežo in Celjani so se veselili prvega zadetka. Petnajst sekund pred iztekom polčasa so se gostje spet veselili, po hitrem protinapadu pa je žogo v gol potisnil Sunny Omoregie.

V drugem polčasu Celjani kljub zanesljivem vodstvu niso odnehali. V 61. minuti so Novomeščani sicer prišli do praktično edine resne priložnosti, a je  Marin Perić zgrešil praktično prazna vrata. V 66. minuti so Celjani povedli s 3:0 - po napaki domače obrambe je do vrat prodrl Bajde in žogo poslal v prazno mrežo. Čeprav so Novomeščani poskušali vse, da bi poraz vsaj nekoliko omilili, trener Kastrevec pa je v konico napada s klopi poslal Urbana Kramarja, do prave priložnosti za zadetek niso prišli, pač pa je uspelo okvir vrat s silovitim strelom od daleč v 87. minuti zadeti Miškiću. Žoga je najprej zadela prečko, od koder se je odbila za belo črto.

V 31. krogu Krko v soboto čaka gostovanje v Zavrču.

Krka : Celje 0:4 (0:2)

Strelci: 0:1 Miškić (12.), 0:2 Sunny (45.), 0:3 Bajde (66.), 0:4 Miškić (87.).

Krka: Pelin, Dežmar (od 71. Kramar), Žižić, Dan. Rašić, Vučkić, Dam. Rašič, Palić (od 83. Aniekan), Welbeck-Maseko, Fuček, Perić, Kastrevec (od 76. Novinić).
Celje: Kotnik, Soria Alonso, Klemenčič, Gobec, Jakolić, Miškić, Jugović, Šporn (od 59. Jeslinek), Verbič, Bajde (od 84. Žitko), Sunny (od 76. Lendrić).

Rumeni kartoni: Welbeck-Maseko, Kastrevec, Dan. Rašić, Fuček; Šporn, Klemenčič.

I. V.

Galerija

Komentarji (1)

29.4.2015Oceništrudl 
Igor dobre fotke...le gola nobenega???

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava