kronika

Lastnik zalotil tatove, a so jih med begom prijeli policisti

30.4.2015 | 12:05 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

V minuli noči so policisti okoli 1. ure v Črnomlju 19-letnemu vozniku zasegli avtomobil, ker ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. V petih intervencijah zaradi kršitev javnega reda in miru so enkrat opozorili preglasno mladino v bloku, napisali štiri plačilne naloge za dve kršitvi v javnem in dve v zasebnem prostoru. Eno kršiteljico so pridržali do iztreznive, danes poročajo s PU Novo mesto.

Tatvina goriva in gozdnih verig

V Birčni vasi so storilci iz dveh gozdarskih traktorjev iztočili okoli 50 litrov dizelskega goriva in odnesli 16 verig. Lastniku so naredili za nekaj manj kot tisoč evrov škode.

Drzna tatvina

Policisti iz Dolenjskih Toplic so včeraj nekaj po 11. uri prejeli klic o tatvini v stanovanjski hiši. Tam so ugotovili, da naj bi neznanci vstopili v odprto klet spodnje etaže hiše. Zalotil jih je lastnik, a so kljub temu uspeli odpeljati nekaj več kot 400 metrov električnih vodnikov v vrednosti okoli 600 evrov. Policisti so z zbiranjem obvestil po dobri uri opazili sumljivo vozilo, ki naj bi ga vozili tatovi. V Kočevskih Poljanah so vozilo in osumljence ustavili in prijeli. Zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov so jim napisali štiri plačilne naloge (med drugimi tudi, ker niso upoštevali modre luči in sirene), zaradi tatvine pa kazensko ovadili 36-letnika iz okolice Črnomlja.

Zagorelo v kuhinji

Zaradi pregretja lonca na štedilniku se je popoldne v Pišecah vnel požar. Ogenj se je razširil še na lesen strop. Domači so uspeli požar pogasiti pred prihodom gasilcev, kljub temu pa je zaradi poškodovanega pohištva in uničenega stropa za nekaj tisoč evrov škode.

Zasegli ponarejen bankovec

Na banki v Novem mestu so pri preštevanju gotovine špediterskega podjetja ugotovili, da se med denarjem nahaja sumljiv bankovec za 50 evrov, ki je najverjetneje ponarejen. Bankovec so prejeli nekaj dni nazaj ob plačilu storitev. Sumljiv bankovec so policisti zasegli.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava