Novomeščanke premagale Velenjčanke

30.4.2015 | 17:30

Foto: ŽRK Krka

Foto: ŽRK Krka

Velenje - V zaostalem 19. krogu 1.A državne lige so rokometašice Krke še zadnjič letos v gosteh odigrale tekmo pri ekipi Veplas iz Velenja.

Začetek prvega polčasa so rokometašice Velenja odprle zelo odločno in takoj povedle s 4:1. Gostje so uspele izenačiti in v naslednjih minutah povesti. Na polčas so krkašice odšle z dvema goloma prednosti (8:10).

V drugi polovici tekme smo spremljali dinamično in napeto tekmo, sporočajo iz kluba. Domačinke so takoj izenačile, vendar jim gostje dlje od tega niso dopustile. V vratih se je pri Velenjčankah izkazala Edita Amon, ki je krkašicam povzročala veliko težav, vendar njenim soigralkam v napadu s preveč izgubljenimi žogami ni uspelo zadeti. V ključnih trenutkih pa je nekaj obramb dodala tudi gostujoča vratarka Karmen Korenič. Novomeščanke so zadnje letošnje gostovanje varno pripeljale do konca in zmagale z rezultatom 19:22.

Pri domačinkah je 5-krat zadela Milka Nakić, pri gostjah pa je bila strelsko najbolj razpoložena Neža Avbelj s sedmimi zadetki.

ŽRK VEPLAS VELENJE : ŽRK KRKA    19:22

Rdeča dvorana; Gledalcev 30, Sodnika: Košir B. in Sintič B.

Žrk Veplas Velenje:

Amon Edita, Simič Ljiljana, Mičić Milica 4, Tomić Petra 3, Ferenec Nastja 4, Nakić Milka 5 (4), Nakič Branka, Naglič Dolores 2, Amon Ines 1, Tabakovič Enis

Trenerka: Snežana Rodič

ŽRK Krka:

Korenič Karmen, Hajdinjak Tina, Prošek Eva 1, Leskovec Nina 2, Ražem Nina 3, Pavlič Jerca, Kramar Petra 1, Avbelj Neža 7 (4), Rudman Anja 3 , Rudman Tjaša 2, Veble Tjaša 3 (1), Fabjan Eva,

Trener: Salvador Kranjčič

Sedemmetrovke: Velenje 6 (4), Krka 7 (5)

Izključitve: Velenje 10min + diskvalifikacija (Nakić v 51min), Krka 8 min

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava