dolenjska

FOTO: 34. srečanje na Debencu

1.5.2015 | 15:55 | J. S.

Na Debencu se je letos zbralo okrog 2.500 ljudi. (Foto: J. S.)

Na Debencu se je letos zbralo okrog 2.500 ljudi. (Foto: J. S.)

Na prvomajskem srečanju so podelili tudi sindikalna priznanja.

Na prvomajskem srečanju so podelili tudi sindikalna priznanja.

Letošnji slavnostni govornik Goran Lukič, strokovni sodelavec Zveze svobodnih sindikatov Slovenije

Letošnji slavnostni govornik Goran Lukič, strokovni sodelavec Zveze svobodnih sindikatov Slovenije

Debenec pri Mirni - Na Debencu je tudi letos Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) pripravila tradicionalno prvomajsko srečanje, na katerem se je zbralo okrog 2.500 ljudi. Na že 34. srečanju je bil slavnostni govornik strokovni sodelavec Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Goran Lukič.

Lukič je med drugim poudaril, da delavci ne morejo več pristajati na varčevalne ukrepe in da ne gre več samo gledati, kako se pravice zmanjšujejo. V ZZZS so zato skupaj z ostalimi sindikalnimi centralami začeli akcijo zbiranja podpisov za zakonodajno spremembo definicije minimalne plače, ki bo šla po Lukičevih besedah v smeri pravične definicije. »Ne bomo čakali na politike, da se bodo nekega dne zbudili, ker bomo morali na ta dan zelo dolgo čakati,« je dejal. Predlog sprememb bodo tako v zakonodajni postopek vložili sami, zato je Lukič zbrane še pozval, naj pristopijo k akciji in oddajo svoj podpis. »To je solidarnost, ki nas druži. Ne individualnost, ampak solidarnost, vztrajnost, pogum in enotnost, ne pa da moramo čakati na politike. Sami bomo morali oblikovati svojo prihodnost, delavsko prihodnost,« je še dejal.

Tudi letos so na Debencu podelili priznanja najbolj zaslužnim za delo v sindikatu. Angela Smrekar, dolgoletna članica sindikata prometa in zvez, do upokojitve predsednica sindikata CGP Novo mesto, je priznanje prejela za aktivno in uspešno delo med članstvom in osebni prispevek pri uveljavljanju pravic in zahtev, predlogov in pobud članstva. Srečko Krese, član sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije, predsednik sindikata Akripol Trebnje, je prejel priznanje za uspešno in učinkovito delo med članstvom, varstvo pravic članstva ter njegovo aktivnost v organih obočne organizacije Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Teja Leben, članica sindikata državnih organov Slovenije, predsednica sindikata občine Brežice, je priznanje prejela za odgovorno, korektno in strokovno delo v sindikatu, uspešnost v dialogu z vodstvom ter izrednim posluhom za sočloveka, s poudarjeno noto na občutku za sindikalizem. Mojca Brinovec, članica sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije, predsednica sindikata Kostak Krško, je dobila priznanje za aktivno delo med članstvom, še posebej pa za delo v pogajalski skupini za sklenitev nove kolektivne pogodbe dejavnosti komunale. Velinka Vujasin, članica sindikata kmetijske in živilske industrije Slovenije, blagajničarka sindikata Dana Mirna, pa je prejela priznanje za vestno in predano delo pri vodenju blagajniškega poslovanja ter aktivno udeležbo pri aktivnostih, ki jih organizira ZSSS na republiški in območni ravni.

Zbrane sta dopoldne pozdravila tudi sekretar območne organizacije Dolenjske, Bele krajine in Posavja pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije Igor Iljaš in mirnski župan Dušan Skerbiš. V programu so nastopili občinski pihalni orkester Trebnje z mažoretami, učenci osnovne šole Mirna in glasbene šole Trebnje, dogodek pa je povezovala Petra Krnc.

‹ nazaj

Galerija (25)

debenec 001
debenec 002
debenec 003
debenec 004
debenec 005
debenec 006
debenec 007
debenec 008
debenec 009
debenec 010
debenec 011
debenec 012
debenec 013
debenec 014
debenec 015
debenec 016
debenec 017
debenec 018
debenec 019
debenec 020
debenec 021
debenec 022
debenec 023
debenec 024
debenec 025

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava