mladi dopisnik

Grem nazaj v Novo mesto: S tremi zlatimi in eno bronasto medaljo

4.5.2015 | 09:05 | Marinka Povše Kastrevc, DŠD Novo mesto

Grem nazaj v Novo mesto: S tremi zlatimi in  eno bronasto medaljo

Novo mesto - S simpatičnim sloganom Grem nazaj v Novo mesto iz kratkega filma o Dijaškem in študentskem domu Novo mesto, se je v petek, 24. aprila, z Rogle vrnila ekipa Dijaškega in študentskega doma Novo mesto. Kratek film so letos ob pomoči mentorjev posneli dijaki sami, idejo zanj pa so si sposodili pri legendarni novomeški glasbeni skupini Rudolfovo.

Letošnja, že 53. Domijada je potekala v četrtek in petek, 23. in 24. aprila na Rogli, kjer so gostili najboljše predstavnike vseh dijaških domov Slovenije. Nadvse uspešno se je za novomeške dijake zaključilo dvodnevno druženje, na katerem so se najboljši po zahtevnih večmesečnih kvalifikacijah pomerili v različnih športnih disciplinah ter kulturnih in izobraževalnih vsebinah.

Že v četrtek sta nas s prvim mestom pričakovano razveselila igralca v namiznem tenisu, Darko Jorgič in Deni Kožul, v petek pa še ekipa fantov v malem nogometu, ki je prav tako osvojila prvo mesto. V literarnem delu je bil za najboljši prispevek po oceni strokovne žirije nagrajen Simon Iskra, ki je na hudomušen način opisal življenje v dijaškem domu. Simon je bil med glavnimi akterji tudi v ekipi malega nogometa, za povrh pa osvojil še 3. mesto v teku.

Dijaki so sodelovali tudi na okrogli mizi, v različnih ustvarjalnih delavnicah ter nastopili v kulturnem programu.

‹ nazaj

Galerija (5)

Domijada - 01
Domijada - 02
Domijada - 03
Domijada - 04
Domijada - 05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava