mladi dopisnik

Sevničani uspešni na natečaju Evropa v šoli

4.5.2015 | 09:15 | Ajda Trbovc, 8. a, OŠ Sava Kladnika Sevnica

Sevničani uspešni na natečaju Evropa v šoli
Sevničani uspešni na natečaju Evropa v šoli

Sevnica, Senovo - Zgodnjega aprilskega jutra smo se učenci in učenke OŠ Sava Kladnika Sevnica udeležili regijske prireditve v okviru natečaja Evropa v šoli na temo Sodelujem, svet oblikujem. Več kot 30 učencev je pod vodstvom mentorjev sodelovalo na različnih področjih ustvarjanja, na literarnem, likovnem in filmskem področju.

Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali na Senovo, kjer je v kulturni dvorani Doma XIV. divizije potekala prireditev in podelitev nagrad ter priznanj. Najprej smo si ogledali gledališko predstavo Okostnjak v omari, ki so jo zaigrali učenci in učenke OŠ Senovo. Predstava je bila vezana na letošnjo temo natečaja. Pripovedovala je o nekem razredu v osnovni šoli, v katerem so učenci ves čas prihajali v konflikte, lagali, se zmerjali in drug drugega tožarili razredničarki. Na koncu predstave pa so le stopili skupaj in učiteljici podarili darilo za njen rojstni dan.

Po predstavi so podeljevali priznanja, prebrali nekatera najuspešnejša literarna dela sodelujočih, med katerimi je bilo tudi veličastno delo moje sošolke in prijateljice, Nuše Krajnc. V svojem spisu je opisovala težave šolarjev pri učenju, o problemih priseljenih otrok pri sklepanju novih prijateljstev ter razmišljala o rešitvah, ki bi pripomogle k boljšemu življenju vseh državljanov Evrope. Prireditev so na koncu obogatili še učenci s svojimi lepimi glasovi in zvoki kitar.

Bili smo zelo zadovoljni, da so ocenjevalci zaznali naš trud pri ustvarjanju in nam podelili priznanja. Sodelovali bomo tudi drugo leto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava