mladi dopisnik

Naravoslovni dan ob dnevu Zemlje

4.5.2015 | 09:30 | Strokovni delavci OŠ Šmihel

Naravoslovni dan ob dnevu Zemlje

Novo mesto - V sredo, 22. aprila, smo vsi učenci in delavci Osnovne šole Šmihel rojstni dan matere Zemlje praznovali zazrti v prihodnost z modrostjo preteklosti, saj smo pod naslovom Pridelaj si sam za jutrišnji dan spoznavali avtohtone rastline.

V najrazličnejših delavnicah po posameznih razredih smo delali s semeni, zemljo, hrano. Gostje (študentke) iz Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto so nam predstavile avtohtone rastline in pomen samooskrbe kot pomemben način zdrave prehrane. Učenci so zbirali semena, rastline, jih sejali, sadili, spoznali delo na polju, pripravili zdravo hrano, spoznavali zgodovino kmetijstva v Sloveniji, kemijsko analizirali vodo, obiskali Zavod za kmetijstvo in gozdarstvo Novo mesto, Center biotehnike in turizma Grm Novo mesto in še bi lahko naštevali. Po naravoslovnem dnevu so v zemlji hvaležno klila semena, v zeliščnem skalnjaku so rasla na novo zasajena zelišča, prvič pognojena s kompostom iz šolske kompostnice. Gredice ob šoli krasijo nove rože in tudi na okenskih policah se na novo presajene rože pripravljajo na svoj razcvet. Sodelovali smo tudi s stojnico na prireditvi ob dnevu Zemlje na Glavnem trgu, kjer smo obiskovalcem predstavili bogastvo naše šole v sliki, besedi in z izdelki, ter sodelovali tudi v kulturnem programu.

Novinarji smo spremljali dogajanje in utrinke bogatega dne ujeli na stenskem časopisu Na šmihelskih gredicah, ki vas čaka v avli šole. Dan je bil izjemno uspešen in nas je napolnil s spoznanji o pomenu varstva Zemlje, poznavanju avtohtonih rastlin in znanja za samooskrbo. Hvaležni smo sebi in vsem, ki so nam pomagali.

‹ nazaj

Galerija (5)

Naravoslovni dan_ Smihel - 01
Naravoslovni dan_ Smihel - 02
Naravoslovni dan_ Smihel - 03
Naravoslovni dan_ Smihel - 04
Naravoslovni dan_ Smihel - 05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava