mladi dopisnik

V zakulisju 16. Novomeškega teka tudi dijaki SEŠTG

4.5.2015 | 09:55

V zakulisju 16. Novomeškega teka tudi dijaki SEŠTG
V zakulisju 16. Novomeškega teka tudi dijaki SEŠTG
V zakulisju 16. Novomeškega teka tudi dijaki SEŠTG
V zakulisju 16. Novomeškega teka tudi dijaki SEŠTG
V zakulisju 16. Novomeškega teka tudi dijaki SEŠTG

Novo mesto - Drugo aprilsko nedeljo, in sicer 12. 4., je pod organizacijo AK Krka, Agencije za šport Novo mesto in Mestne občine Novo mesto potekal že 16. Novomeški tek. Sončen in topel dan so izkoristili tekači vseh starosti, ki so zabeležili rekordno udeležbo. Novomeški Glavni trg je privabil tudi veliko gledalcev in navijačev, ki so uživali ob gledanju teka. Glavni trg je zaživel v vsej svoji podobi. Male ulice so oživele s tekači in navijači.

Poleg gledalcev in tekačev pa so bili na športni prireditvi prisotni tudi dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, ki so pod okriljem profesorjev in mentorjev pomagali organizatorjem pri izvedbi teka, in s tem s svojim znanjem in trudom prispevali k praznovanju 650. obletnice Novega mesta. Dijaki, predvsem računalničarji, so poskrbeli za evidence doseženih rezultatov, fotografiranje, obdelavo podatkov, snemanje in prenosa teka v živo. Novinarji pa smo zvesto spremljali tek in pobirali izjave udeležencev, predvsem tekačev.

Na Novomeškem teku je nastopilo je 742 tekačev in tekačic, ki so nastopili v različnih disciplinah, kot so: delavske športne igre, kratki teki - 1.000 m in 1.500 m, dolgi tek 8 km ter štafetni tek - 3 x 500 m. Glavni trg pa so preplavili tudi najmlajši, saj je v kategoriji predšolskih otrok teklo kar 106 otrok. To kaže na veliko zanimanje za tek in šport nasploh. Med tekači so svoje podplate brusili tudi dijaki in profesorji SEŠTG ter dosegli zavidljive rezultate.

V teku na 8 km je v ženski kategoriji zmagala Alenka Ratej (AK Krka), ki je razdaljo pretekla v času 30:37,00. Med moškimi pa je s progo najhitreje opravil bivši dijak SEŠTG Jan Samida (AK Vežba) s časom 26:25,00.

Vsi dijaki, ki so opravljali delo na teku, so se pri tem uživali, se zabavali in pridobili izkušnje, ki jih bodo izkoristili v bodoče. Vsem tekačem za osvojene rezultate čestitamo in upamo, da se naslednje leto spet srečamo.

Izjave:

"Včeraj je potekal 16. novomeški tek in izvedli smo vrhunsko tekaško prireditev, bil je tudi praznik teka. Imeli smo lepo sončno vreme, ki smo ga bili vsi veseli. Bilo je približno 700 prijavljenih tekmovalcev. Za organizacijo je bilo potrebnih 100 amaterskih delovcev, ki so v vso prireditev vložili trud, pri tej organizaciji pa ste imeli veliko vlogo tudi vi, ekipa iz SEŠTG NM, ki ste omogočili tudi neposreden prenos prireditve v živo in z vami to izvajamo že 4. leto. Organizatorji so bili atletski klub in občina NM. Tekmovalcev je bilo okrog 600, obiskovalcev prireditve pa še več, približno 2000. Vse je potekalo v redu, pričakovali smo manj prijav, zato nas je velika številčnost vse presenetila. Prireditve se je udeležil tudi župan. Nasploh prireditev je bila prijetna, organizacijsko dobro speljana, dovolj tekmovalcev in navijačev. V prihodnje razmišljamo o možnosti elektronske obdelave podatkov, kar bi bila stopnička naprej. Z veliko energije in organizatorjev bi mogoče v nadaljevanju izvedli še polmaraton, 21 km. Če primerjamo s preteklimi leti, je bilo letos veliko več tekmovalcev in obiskovalcev, tako da smo zadovoljni z nedeljskim dnem." 
Mario Mohorović, glavni organizator

"Tekmo sem vzel bolj kot trening, saj sem imel že včeraj tekmo. Na novomeškem teku sem sicer že sodeloval, vendar le na krajši razdalji, tako da sem zelo zadovoljen z uvrstitvijo na 6. mesto v kategoriji teka na 8 km." 
Rok Pugelj

"Občutki so dobri in čeprav je bil zadnji krog težaven, sem vesela, da mi je uspelo." 
Natalija Trunkelj

"Prvič sem tekel na razdalji 1500 m in nisem vedel, kako se bo odvilo, saj tudi ostalih sodelujočih nisem poznal. Vseeno sem zadovoljen z rezultatom, ker je bil tek precej težak." 
Jakob Gimpelj

"Bilo je zelo vroče, zato je bilo težko teči, kljub temu sem pritekla do cilja in sem zadovoljna." 
Zarja Fabjan

"Progo že poznam, ker sem tukaj tekla pred leti. Kljub vročini je kar šlo in sem dosegla odličen rezultat, časovno sicer ne vem točno, ampak sem zadovoljna. Z veseljem se bom novomeškega teka še v prihodnje udeleževala." 
Alenka Radej, zmagovalka med dekleti na razdalji 8 km

"To tekmo sem si vzel kot za trening, tako da sem užival v res lepo pripravljeni tekmi, lepo vreme, konkurenca je bila dobra. To je moja prva tekma po pol leta, ker sem bil poškodovan, zato sem tudi s časom sem zadovoljen." 
Jan Samide, zmagovalec 16. Novomeškega teka, nekdanji dijak SEŠTG

Sodelujoči:

Novinarji:
Urška Didovič, T3a, Jan Rukše in Manca Dragan, T1C, Jakob Fabjan, T3a

Fotografa:
Gal Pavlin,T3a, Tomaž Kos, R4b

Info zasloni:
Lovro Jevnikar, R3B

Obdelava podatkov:
Nejc Žonta, Anže Cesar, Domen Rostohar, vsi R2A, Simon Pavlin, Žiga Verbič, oba R3A, Žiga Besal, Simon Bradač, oba R3B

Prenos:
Žiga Troha, Žan Nahtigal, Elvir Muratović, Gregor Krkuta, R3B

Mentorji:
Tina Cvijanović, Tomaž Ferbežar, Miha Bradač, Rajko Premović, Simon Vovko, Dejan Čurk

Zapisali: 
Manca Dragan, T1C, Urška Didovič, T3A

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava