kronika

Voznik, ki je pristal na tirih, napihal

4.5.2015 | 12:00 | M. M.

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

V noči na nedeljo so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči pri naselju Gorenje Brezovo. Ugotovili so, da je 29-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na železniške tire, kjer je avtomobil obstal. Pristojne službe so avto odstranile, policisti pa so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,74 miligrama alkohola (1,54 g/kg). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovana kolesar in peška

Poročali smo tudi o sobotni nesreči v Trebnjem, v kateri sta se poškodovala kolesar in peška. Kot danes pojasnjujejo s PU novo mesto, je 34-letni kolesar na prehodu za pešce trčil v 71-letno peško. Peška je padla in se lažje poškodovala, kolesarja pa je odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil še v avtomobil, ki je stal pred prehodom za pešce. Hudo poškodovanega kolesarja so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Tudi ob policistih se ni pomiril

Brežiške policiste so v soboto zvečer poklicali na pomoč iz okolice Brežic, kjer naj bi kršitelj predvajal glasno glasbo in kršil javni red in mir. 35-letni moški, ki je bil pijan, se tudi po prihodu policistov ni pomiril. Nadaljeval je s kršitvijo in nedostojnim vedenjem, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Ostal brez avta

Policisti Policijske postaje Brežice so v soboto okoli 9. ure v Brežicah ustavili 66-letnega voznika avtomobila. Pri preverjanju v evidencah so ugotovili, da je vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Osebni avtomobil Hyundai atos so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Izpita niti nima, pa še napihal

Krški policisti so v Brestanici istega dne ustavili voznika tovornega vozila, ki je vozil nezanesljivo in ogrožal ostale udeležence v prometu. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligrama alkohola (1,25 g/kg). Med postopkom so policisti ugotovili, da 42-letni moški nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj vozniškega izpita še ni opravljal. Policisti so Fiat ducato zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Med postopkom se je policistom predstavil kot druga oseba, zato so mu izdali plačilni nalog tudi za omenjeno kršitev.

Začelo se je z varnostnim pasom…

V noči na petek so policisti Policijske postaje Šentjernej med kontrolo prometa ustavili voznika avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in vozi neregistriran avtomobil, za katerega ni urejeno obvezno zavarovanje. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, 19-letni kršitelj pa je imel v litru izdihanega zraka še 0,80 miligrama alkohola (1,66 g/kg). Ob preverjanju v evidencah so še ugotovili, da se je med postopkom izdajal za drugo osebo. Volvo S 40 so zasegli, o številnih kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ne bi pihal

Brežiški policisti so minuli petek nekaj po 20. uri v Brežicah ustavili voznika avtomobila in mu odredili preizkus z alkotestom. 35-letni kršitelj je opravljanje odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kradli orodje, gotovino in avtomobil

Z dvorišča stanovanjske hiše na Belokranjski cesti v Novem mestu je v noči na petek nekdo ukradel motorno žago in lastnika oškodoval za 500 evrov.

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je v petek zvečer neznanec vlomil v avtomobil in vzel denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

V Gorenjem Vrhu pri Dobrniču je minuli konec tedna nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odšel z denarjem. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

Novomeški policisti so bili obveščeni, da jev noči na nedeljo iz garaže stanovanjske hiše v Novem mestu nekdo odpeljal avtomobil Renault thalia, svetlo-zelene barve, letnik 2002, registrskih oznak NM S1-738. Po prvih ugotovitvah je storilec v hišo vstopil skozi odprto okno. V garaži je v osebnem avtomobilu našel kontaktne ključe in se odpeljal. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Zasegli BMW, ki je bil ukraden na Portugalskem

Na mejni Obrežje je v soboto v jutranjih urah na izstop iz Slovenije pripeljal voznik BMW X5. Policisti so ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avto le dan prej ukraden na Portugalskem. Avtomobil so zasegli in odvzeli prostost vozniku in dvema potnikoma iz Romunije. Tujce so po zaključenem pridržanju privedli k preiskovalnemu sodniku.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava