košarka

»Prostora za sproščeno igranje enostavno ni več«

5.5.2015 | 13:10 | M. M.

Foto: A. M., arhiv DL

Foto: A. M., arhiv DL

Novo mesto - Sinoči se je začela končnica Lige Telemach. Prva četrtfinalna zmaga je pripadla moštvu Tajfuna, ki je bilo suvereno skozi celotno tekmo, na koncu pa v Laškem Zlatorog ugnalo s 74:69.

Preostala prva četrtfinalna srečanja sledijo danes. Rogaška bo ob 18. uri pred kamerami TV Slovenija gostila Grosbasket, uro kasneje se bo v dvorani Leona Štuklja začel obračun med novomeško Krko in Portorožem, ob 20. uri pa sledi še prvi četrtfinalni dvoboj med Union Olimpijo ter Heliosom Suns, z brezplačnim spletnim prenosom na spletni strani KZS. Druge tekme četrtfinalnega niza sledijo v četrtek, 7. maja, morebitne tretje pa 9. ali 10. maja. Moštva igrajo na dve dobljeni tekmi.

Aleksandar Džikić, trener Krke, je pred današnjo tekmo povedal: "Skozi celo sezono smo pošteno delali in dosegli vse, kar smo načrtovali. Prvo mesto v ligi za prvaka nam omogoča nastop v regionalni ligi, na poti do naslova pa nas čaka najprej nasprotnik iz lige za obstanek, ki pa ima v svojih vrstah praktično same nekdanje mlade reprezentante. Osnovno je, da vsako tekmo sprejmemo, kot da je odločilna, zadnja. Kakorkoli bi jo poimenovali, prostora za sproščeno igranje enostavno ni več. Verjamem, da moji igralci razumejo položaj in da bodo na pravi način oddelali svoje."

"Tekme proti državnemu prvaku so nagrada za vse dobro, kar smo storili v tej sezoni. Krka je razumljivo velik favorit, naša naloga pa je, da še enkrat več pokažemo, kako se bori za barve kluba," pa je dodal Konstantin Subotić, trener Portoroža.

LIGA TELEMACH, ČETRTFINALE, 1. TEKME:

Torek, 5. maja, ob 18.00:

ROGAŠKA : GROSBASKET (prenos na TV Slovenija 2)

Ob 19.00: KRKA : PORTOROŽ

Ob 20.00: UNION OLIMPIJA : HELIOS SUNS (spletni prenos)

LIGA TELEMACH, ČETRTFINALE, 2. TEKME:

Četrtek, 7. maja, ob 18.00:

TAJFUN : ZLATOROG LAŠKO (prenos na TV Slovenija 2)

Ob 18.45:

GROSBASKET : ROGAŠKA

Ob 20.00:

PORTOROŽ : KRKA (spletni prenos)

HELIOS SUNS : UNION OLIMPIJA (spletni prenos)

LIGA TELEMACH, ČETRTFINALE, MOREBITNE 3. TEKME:

Sobota, 9. maja ali nedelja, 10. maja:

ROGAŠKA : GROSBASKET

KRKA : PORTOROŽ

UNION OLIMPIJA : HELIOS SUNS

ZLATOROG LAŠKO : TAJFUN

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava