kultura

APT odhaja na gostovanje na Češko

5.5.2015 | 16:30 | M. M.

Pars pro Witkacy (Foto: I. Vidmar, arhiv DL)

Pars pro Witkacy (Foto: I. Vidmar, arhiv DL)

Novo mesto - Predstava Pars pro Witkacy, ki je nastala v produkciji novomeškega Anton Podbevšek teatra (APT), koreografinje Magdalene Reiter, se je uvrstila v selekcijo mednarodnega festivala International Flory Festival v Olomoucu, ki bo ta mesec potekal na Češkem. APT bo z omenjeno predstavo tam gostoval dvakrat, in sicer 12. in 13. maja.

Premierna plesne predstave Pars pro Witkacy, sicer osemintrideseta v tem gledališču, je bila novembra lani, predstava pa je posvečena poljskemu pisatelju, dramatiku, slikarju, fotografu in filozofu iz prve polovice 20. stoletja Stanislawu Ignacyju Witkiewiczu - Witkacyju. Za koncept in koreografijo je poskrbela v Sloveniji živeča poljska umetnica Magdalena Reiter.

Kot smo takrat poročali na dl.si, je Pars pro Witkacy več kot zgolj plesna predstava. Začne se s citati v poljščini in slovenščini, pomemben del predstave je tudi studijska fotografija in video, ki ju nastopajoči producirajo v živo med predstavo, in video Borštnikovega nagrajenca Gašperja Brezovarja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava