gospodarstvo

Krški Vipap lani uspel ustaviti naraščanje izgube

5.5.2015 | 17:40 | STA, M. M.

Foto: spletna stran podjetja

Foto: spletna stran podjetja

Krško - Papirniška družba Vipap Videm Krško, ki zaposluje blizu 380 ljudi, je lani ustvarila nekaj manj kot 92,6 milijona evrov prihodkov in hkrati zabeležila trimilijonsko izgubo. Temu podjetju v češki lasti je kljub zahtevnejšim poslovnim pogojem rast izgube lani uspelo ustaviti in jo glede na predlanski izid znižati za skoraj milijon evrov.

Iz Vipapa so sporočili, da njihovi finančni kazalci kažejo na izboljšanje poslovanja. Zmanjšanje izgube pripisujejo predvsem nižjim poslovnim stroškom, med svojimi poslovnimi načrti pa so navedli predvsem ohranjanje tržnega deleža in zložno povečevanje prodaje ovojno-embalažnih papirjev.

Celotno prodajo nameravajo nekoliko okrepiti, bistvenega povečanja prihodkov pa zaradi zniževanja cen ne pričakujejo. Ker se stanje na trgu časopisnega in grafičnega papirja še naprej zaostruje, pospešeno nadaljujejo z razvojem embalažno-ovojnih papirjev. Smernica povpraševanja po teh papirjih je že nekaj let pozitivna, hkrati pa po analizah sklepajo, da bo povpraševanje po njem še naraščalo, so pojasnili.

Vipap Videm Krško sicer izdeluje časopisni in izboljšani časopisni papir, grafični papir ter ovojno-embalažni papir. Med njihovimi glavnimi tržišči so Italija, Nemčija, Slovenija, Srbija, Hrvaška in države jugovzhodne Evrope, so še sporočili iz Vipapa.

Sicer pa po odhodu predsednika uprave in tehničnega direktorja Vipapa Miloša Habrnala, ki mu je konec aprila potekel mandat, to podjetje vodi štiričlanska uprava pod vodstvom finančne direktorice Jožice Stegne.

Kot je znano, skušajo to papirniško podjetje, ki je od leta 2008 v lasti češkega finančnega ministrstva, njegovi lastniki vse od prevzema družbe prodati.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava