kolesarstvo

Marko Kump zmagovalec prve etape dirke v Azerbajdžanu

6.5.2015 | 12:40 | M. K.

Foto: Damir Kovačič in facebook Tour d'Azerbaïdjan

Foto: Damir Kovačič in facebook Tour d'Azerbaïdjan

Novo mesto - Na četrti dirki Tour d'Azerbaïdjan je v prvi etapi od Bakuja do mesta Sumqayit zmagal član novomeške Adrie Mobila Marko Kump. V sprintu skupine je bil boljši od Italijana Francesca Chicchija in Azarbajdžanca Maksyma Averina. Na 153 kilometrov dolgo dirko so poleg Kumpa odpotovali še Primož Roglič, Radoslav Rogina, Kristjan Fajt, Klemen Štimulak in Josip Rumac. Kot sporočajo iz Adrie, pričakujejo podobne rezultate kot lani, zmago v etapi in uvrstitev med prve tri. Trener Boštjan Mervar največ pričakuje od Kumpa in Primoža Rogliča, pa tudi Radoslav Rogina prihaja v solidno formo.

V prvi petdeseterici sta končala še dva člana Adrie Mobil, Hrvat Radoslav Rogina je bil 22., Primož Roglič pa 39. Na 52. mestu je v cilj prišel slovenski državni prvak Matej Mugerli.

"Ravninska etapa, nekaj vetra, ampak nič hujšega. Klemen Štimulak in Josip Rumac sta še z nekaj fanti vlekla ves dan, tako da smo imeli vse pod nadzorom. Na koncu je bilo kar nervozno, fantje so mi pomagali, kolikor je bilo mogoče. Pozicije pred sprintom sicer nisem imel idealne, ampak je bila še vedno dovolj dobra. Čez cilj smo šli vsak krog tako, vedel sem, kako moram sprint izpeljati. Na koncu nam je uspelo," je po sedmi zmagi v sezoni povedal Kump.

STARTNA LISTA

‹ nazaj

Galerija (4)

prva-etapa (1)
prva-etapa
Marko Kump zmagovalec prve etape dirke v Azerbajdžanu
Marko Kump zmagovalec prve etape dirke v Azerbajdžanu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava