nogomet

Po Domžalah pod Portovalom padel še Rudar

10.5.2015 | 20:00

Žiga Kastrevec (desno) je dosegel drugi zadetek za Krko. (Foto:I. V./arhiv DL)

Žiga Kastrevec (desno) je dosegel drugi zadetek za Krko. (Foto:I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Nogometaši novomeške Krke so dosegli tretjo zmago zapored. Danes popoldne so z 2:0 ugnali velenjskega Rudarja in se še utrdili na osmem mestu prvenstvene lestvice, saj imajo zdaj tri kroge pred koncem prvenstva pred Gorico že šest točk prednosti.

Velenjski Rudar je moštvo, ki je Novomeščanom očitno pisano na kožo, zadnji dve tekmi med tema dvema moštvoma pred današnjo sta se končali neodločeno, tokrat so Novomeščani suvereno zmagali. Tudi v lanski sezoni so bili novomeški nogometaši na tekmah proti Rudarju uspešni, saj so eno tekmo dobili, eno izgubili in dvakrat remizirali.

Tekma se je začela z nenevarnim nadigravanjem na sredini igrišča, do prve priložnosti pa so v 21. minuti prišli Novomeščani, ko je Josip Fuček streljal, velenjski vratar Matjaž Rozman pa je žogo odbil. Do nje se je dokopal Enes Novinić, ki pa Rozmana prav tako ni uspel premagati. V 25. minuti je Novinić padel v kazenskem prostoru, toda zaradi simuliranja si je prislužil le rumeni karton, le štiri minute kasneje pa je bil znova v glavni vlogi, ko je Krka končno dočakala zadetek - Rašič je prodrl po desni strani in oddal žogo v kazenski prostor, kjer je Enes Novinič samo nastavil nogo in velenjski vratar Rozman je bil premagan.

Drugi polčas se je komaj začel, že so se nogometaši znova Krke veselili, zadetek pa sta sproducirala domača nogometaša - Denis Mojstrovič je podal v globino, Žigi Kastrevcu, ki je brez težav ugnala velenjskega vratarja Rozmana. Za razliko od Domžalčanov sredi tedna je nogometašem Krke uspelo vodstvo z 2:0 zadržati do konca srečanja.

Krka : Rudar 2:0 (1:0)

Strelca: 1:0 Novinić (29.), 2:0 Kastrevec (46.).

Krka: Mitrović, Vučkić, Rašić, Ihbeisheh, Dežmar, Mojstrovič, Welbeck, Fuček (od 72. Kramar), Novinić (od 68. Aniekan), Perić, Kastrevec (od 82. Kauber).

Rudar: Rozman, Kašnik (od 84. Omerović), Knezović, Bolha, Džinić, Trifković, Stjepanović, Babić (od 77. Plesec), Firer, Kocić in Jelić (od 56. Saramati).

Rumeni kartoni: Novinić, Mojstrovič; Džinić, Bolha, Omerović.

Rdeč karton: /

Lestvica: 1. Maribor 72, 2. Celje 64, 3. Domžale 59, 4. Olimpija 58, 5. Zavrč 46, 6. Rudar 43, 7. Luka Koper 39, 8. Krka 34, 9. Gorica 28, 10. Radomlje 16.

‹ nazaj

Komentarji (3)

10.5.2015Oceniuncle Albert 
bravo elan!!!!!!!!
10.5.2015OceniJan 
Res odličen teden. Tri zaporedne zmage. Še Koper v gosteh, Maribor doma in Radomlje v gosteh. Še se bo treba potrudit, da se obdrži 8. mesto. Kastrevec dela dober posel v klubu. ELAN!
10.5.2015OceniSenad 
eh bre, pa imali su sreću. naslednič ne bo već tako.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava