košarka

Trije favoriti in presenečenje iz Domžal v boj za prvaka

12.5.2015 | 08:30 | STA, M. M.

Aleksander Džikić (Foto: KZS)

Aleksander Džikić (Foto: KZS)

Ljubljana - Jutri bosta na sporedu prvi polfinalni tekmi košarkarske lige Telemach. Ob 18. uri se bosta srečala Rogaška in Helios Suns, ob 20. uri pa še Krka in Tajfun. Moštva igrajo na dve zmagi; drugi tekmi bosta v petek in soboto, morebitni tretji pa že v ponedeljek, 18. maja.

Prvič v zgodovini samostojne Slovenije med polfinalisti ni Uniona Olimpije, ki je v dveh tekmah izpadla proti Helios Suns, so pa zato med zadnjimi štirimi ekipami tri najboljše iz dosedanjega dela prvenstva. Krka, ki je prepričljivo osvojila prvo mesto v ligi za prvaka in si tako vključno s finalom zagotovila prednost domače dvorane. Tajfun, ki je v prvem delu lige Telemach doživel le en poraz in bil več kot štiri mesece neporažen, ter Rogaška, ki je ves čas dihala za ovratnik najboljšim in je brez dvoma eden najmanj gostoljubnih gostiteljev.

Iz te družbe izstopa le Helios Suns, ki se je še dva meseca nazaj boril za obstanek v ligi Telemach, po presenečenju proti Ljubljančanom v četrtfinalu pa zdaj pogleduje celo proti velikemu finalu. Trener Gašper Okorn, ki je poživil košarkarsko dogajanje v Domžalah, prepušča vlogo favorita Rogaški in pravi: "Mislim, da se moji igralci zavedajo, da niso naredili še nič posebnega. Resda so premagali Union Olimpijo, vendar ta Olimpija je bila ranljiva kot že dolgo ne. Smo v polfinalu, kar pomeni, da nas čaka še nekaj zahtevnih tekem."

Tekmec Domžalčanov bo prvič v zgodovini kluba nastopil v polfinalu, trener Damjan Novaković pa je na novinarski konferenci povedal: "Dosedanje želje smo uresničili - priigrali smo si prednost domačega igrišča v četrtfinalu in se uvrstili v polfinale. Toda to je sedaj zgodovina. Lagal bi, če bi rekel, da sem v polfinalu pričakoval ekipo Heliosa Suns. Domžalčani niso nič slabši nasprotniki, kot bi bila Union Olimpija. Zavedamo se, da Helios premore infrastrukturo, sredstva in publiko ter da je v medijih že napovedal nastopanje v regionalnem tekmovanju."

V drugem polfinalu je Krka favorit, čeprav njen trener Aleksander Džikić poudarja, da ima zavoljo poškodb težave pri sestavi ekipe. Vprašljiva sta dva nosilca igre Jasmin Hukić in Malcolm Armstead, Erjon Kastrati pa bo nared. Tajfun in Krka sta se v tej sezoni srečala že štirikrat, rezultat pa je 2:2. Šentjurčani so dobili oba dvoboja v prvem delu, Novomeščani pa v ligi za prvaka. "Potem ko smo si mesto v regionalni ligi že zagotovili, nam sedaj preostaja ubranitev lovorike, ki si je zelo želimo. Naša ekipa ni kompletna in polfinale za nas ne prihaja v najbolj sijajnem času. Tajfun je prvi del lige Telemach zaključil le z enim porazom, nekoliko manj uspeha je sicer imel v ligi za prvaka, a zavedamo se, da gre še vedno za težkega nasprotnika, ki je motiviran in ima odličnega vodjo Dragišo Drobnjaka."

Na drugi strani pa Dejan Mihevc meni: "Končnica je specifično tekmovanje, kjer na koncu štejejo le zmagovalci in poraženci. Mi kot pravi športniki želimo biti zmagovalci. Če bi dejal kaj drugega, bi se lagal. Novomeščani so že večkrat pokazali, da igrajo vrhunsko košarko. So večkratni državni in aktualni pokalni prvaki. Kljub vsem težavam v tej sezoni menim, da so na vseh tistih tekmah, ki so jih morali zmagati, to tudi storili."

‹ nazaj

Komentarji (1)

12.5.2015Ocenijaz 
Krka je Tajfun premagala trikrat, še v polfinalu pokala.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava