rokomet

Trimo še drugič poražen z visoko razliko

14.5.2015 | 08:35 | STA, M. M.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Trebnje - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugi tekmi končnice 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali Trimo Trebnje z 39:27 (22:14) in se uvrstili v finale. Prva tekma bo na sporedu 23. maja, s kom pa bodo Celjani igrali v njem, bo znano šele 20. maja, saj morata Gorenje Velenje in Maribor Branik odigrati še tretjo tekmo.

Najboljša ekipa rednega dela državnega prvenstva 1. NLB Leasing lige, je po zmagi na prvi tekmi polfinala končnice s 35:20, slavila tudi na drugi. Tudi tokrat, podobno kot na prvi, z visoko razliko. Domači rokometaši so pred drugo polfinalno tekmo dejali, da želijo, če nič drugega, vsaj drago prodati svojo kožo, vendar v svoji nameri niso uspeli. Že na prvi tekmi je do izraza prišla daljša klop celjske ekipe, pri kateri so se vsi igralci, z izjemo vratarja Matevža Skoka in Matica Suholežnika, en gol je dal tudi drugi vratar, Urban Lesjak, vpisali med strelce.

Trebanjci so se gostom upirali le uvodnih pet minut, že v 15. pa so si celjski rokometaši priigrali prednost petih zadetkov (10:5). Čeprav njihova obramba v prvem polčasu ni bila na najvišji ravni, so bili zato zelo uspešni v napadu in že v prvem polčasu so dosegli 22 zadetkov ter vodili z osmimi zadetki razlike in praktično že preprečili vse morebitne želje domače ekipe po presenečenju.

Tudi v drugem polčasu so bili Celjani boljši nasprotnik. Njihova vnema ni bila več takšna kot v prvem polčasu, a so igrali še naprej dovolj dobro, da so iz minute v minuto višali. Nekaj minut pred koncem tekme so prišli do prednosti trinajstih zadetkov (38:25), na koncu pa je znašala plus dvanajst.

Najboljši strelec Trima Trebnja je bil z desetimi zadetki razpoloženi Gregor Potočnik, pet jih je dosegel Jure Sušin. V ekipi Celja Pivovarne Laško je največ zadetkov, devet, dosegel Miha Zarabec, šestkrat pa se je med strelcev vpisal Blaž Janc.

Dvorana OŠ, gledalcev 350, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Smolko (Sv. Jurij pri Ščavnici).

* Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Femec, Radelj 1, Murčehajič 3 (3), Križman, Skol, Kotar 3, Sušin 5, Željko 1, Potočnik 10, Udovič 1, Sašek 2, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič.

* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 3, Ivić 3, Žuran 2, Janc 6, Razgor, Suholežnik, Marguč 1, R. Cvetko 2, Poteko 2, Miklavčič 1, Slišković 4, Zarabec 9, Kodrin 3 (1), Žvižej 2.

* Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (3), Celje Pivovarna Laško 2 (1).

* Izključitve: Trimo Trebnje 4 minute, Celje Pivovarna Laško 4 minute.

* Rdeč karton: -.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava